Moederbedrijf Fox-IT koopt Iron Mountain IPM

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

NCC Group, de Britse eigenaar van cyberbeveiliger Fox-IT, betaalt zo'n 180 miljoen euro (220 miljoen dollar) voor de divisie Intellectual Property Management (IPM) van Iron Mountain. De activiteiten worden ondergebracht in NCC's Software Resilience-tak, die daarmee zijn zogeheten escrow-diensten uitbreidt.

De overname van Iron Mountain IPM maakt van NCC Group een van 's werelds grootste aanbieders van oplossingen om bedrijfseigen software en processen te beschermen. Het gaat bijvoorbeeld om bescherming tegen diefstal van de softwarebroncode, productontwerpen, marketingmateriaal en auteursrechten. In het jargon worden deze beschermingsdiensten escrow-diensten genoemd.

Iron Mountain is een grote Amerikaanse speler op het gebied van informatiebeheer en archiefopslag. Sinds een paar jaar richt het bedrijf ook zijn pijlen op de datacentermarkt en nam daartoe in 2018 onder meer het Haarlemse Evoswitch over.

De diensten van de divisie IPM van Iron Mountain worden gebruikt door ruim zesduizend klantorganisaties, waarvan vele grote ondernemingen. Voor NCC Group betekent de overname dan ook een flinke uitbreiding van het klantenbestand en een manier om veel extra omzet te genereren. Escrow is voor NCC een belangrijke bedrijfspijler, naast adviesdiensten over cybersecurity en compliance. 

Fox-IT

De Britse NCC Group kocht eind 2015 de Delftse cyberbeveiliger Fox-IT. In eerste instantie bleef Fox-IT een semi-zelfstandige onderneming, maar vorig jaar besloten de Britten het Nederlandse bedrijf toch te integreren in NCC. Een van de redenen was dat Fox-IT volgens hen commerciëler moet werken.

In de aanloop naar dit besluit, was er onrust in de top van Fox-IT. Drie directeuren voelden niets voor complete inlijving binnen de moedermaatschappij en smeedden uitkoopplannen. Uiteindelijk moest het drietal het veld ruimen. Daags nadien werd de volledige inlijving aangekondigd. De Nederlandse activiteiten staan sinds eind vorig jaar onder leiding van Inge Bryan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-14T11:58:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.