Steeds meer wormen voor instant messaging

Dit artikel delen:

De grote populariteit van instant messaging (im) heeft al gezorgd voor een automatische worm die binnen enkele seconden honderdduizenden machines kan stilleggen. Dit zegt beveilingsbedrijf Imlogic na onderzoek.

Volgens Imlogic nam het aantal aanvallen via een im-programma vorige maand met 30 procent toe vergeleken met het aantal aanvallen in de maand ervoor. Een vergelijking met een jaar terug leert dat het aantal aanvallen via een im-applicatie steeg met maar liefst 1300 procent.

Concurrent Akonix bespeurt een minder grote stijging. Dat bedrijf zag het aantal aanvallen via im van september tot oktober stijgen met 19 procent. Akonix bevestigde wel dat er nieuwe aanvallen op komst waren, waaronder een variant van het trojaanse paard Sdbot.

Softwarebeveiliger MessageLabs ziet een markt in deze nieuwe gevaren. Het bedrijf neemt het Amerikaanse bedrijf Omnipod over. Omnipod is leverancier van zakelijk instant messaging-diensten. MessageLabs pleegt deze overname, omdat het zich meer wil toeleggen op de beveiliging van im-programma’s en -systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik adviseer de meeste mensen om geen IM meer te gebruiken, immers gaat dit altijd over het open internet dat de laatste jaren meer een plaag wordt dan een plezier.
Als men bedenkt dat vroeger een goede antivirus alleen nodig was is dit nu veel meer geworden, firewalls,
schilden tegen spyware en adware en IM. Als dit tendens nog verder toeneemt dan gaat het geheugen en systeembronnen van een windows besturingssysteem voor 40% op aan bescherming.
Internet en IM is een gevaarlijke zaak geworden en niet ten goede van het algemeene doel voor wat het oorspronkelijk had moeten zijn.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-03T11:02:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.