Florisoft helpt P&VE met automatische productfoto

Dit artikel delen:

Bloemengroothandel Paauw & Van Egmond (P&VE) uit Rijnsburg heeft in samenwerking met softwareleverancier Florisoft een volledig geautomatiseerd fotoproces ingericht. De gemaakte foto’s worden op de webshop getoond. De webshop is een essentieel onderdeel van het verkoopproces van het bedrijf: in de shop worden bloemen, planten en meer dan tienduizend aanverwante artikelen aangeboden.

Bloemengroothandel Paauw & Van Egmond (P&VE) heeft het fotoproces drastisch gewijzigd om de kwaliteit en de uniformiteit van de foto's te verbeteren. Een goede productfoto maakt het verschil bij het kopen van het product. De foto mag en kan niet afwijken van het werkelijke product. Omdat het hier gaat om een dagvers product met vele variatie van kleuren en product-stadia, is een live-foto in de meeste gevallen noodzakelijk, aldus de groothandel.

Het huidige proces bestond uit de volgende stappen: 'poseren', fotograferen, optimaliseren, koppelen van product door middel van een scan, verwijderen van product uit fotostudio. Omdat de menselijke factor een te wisselende factor in het proces was, is besloten dit te verbeteren door het gebruik van een mechanische fotostudio.

De eerder genoemde processen gaan in de nieuwe situatie volledig automatisch. Door gebruik te maken van drie camera’s in plaats van één wordt elk product op de juiste afstand en hoek gefotografeerd. Door middel van specifieke software van Florisoft worden tevens overbodige witranden afgesneden, waardoor de foto beeldvullend is en de webshop uniformiteit krijgt.

Automatische Fotokast by Florisoft

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-12T12:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.