Utrechtse studenten-app Stucomm in Amerikaanse handen

smartphone

Stucomm, een Utrechtse startup die een app ontwikkelde voor communicatie tussen studenten en onderwijsinstellingen, wordt onderdeel van Ready Education uit Massachusetts. De Amerikanen lijven ook het Engelse Collabco in. Gezamenlijk wordt het drietal de grootste leverancier van studenten-apps ter wereld.

Na de overname van Stucomm en Collabco bedient Ready Education wereldwijd ruim vier miljoen studenten, verspreid over ruim 425 onderwijsinstellingen. Het bedrijf heeft ook een vestiging in het Canadese Montreal. Collabco komt uit Liverpool.

Ready Education, Collabco en Stucomm hebben vergelijkbare producten: een soort persoonlijke assistent die studenten helpt hun studieleven op orde te houden. Denk aan een gepersonaliseerde college-agenda, real-time feedbackmogelijkheid, presentieregistratie en verwijzing bij mentale problemen.

'Samen staan we sterker en kunnen we nog harder groeien', meldt Ronald Kouvelt, directeur en oprichter van Stucomm. Hij verwacht de studenten en onderwijsinstellingen beter van dienst te zijn door de samenvoeging van middelen en kennis. Kouvelt wordt general manager Europa bij het nieuwe Ready Education. Op de Utrechtse locatie werken zo'n twintig mensen.

Gemak en betrokkenheid

"Samen staan we sterker en groeien we harder"

Stucomm werd opgericht in 2014 met als doel om meer gemak en betrokkenheid voor studenten te creëren. Onderwijsinstellingen hadden behoefte aan een centraal digitaal platform voor informatie en communicatie met hun studenten. Volgens het bedrijf is deze behoefte de laatste tijd verder toegenomen, door digitalisering in het onderwijs en de versnelling daarvan door de coronapandemie.

Onder de klanten van Stucomm bevinden zich meer dan dertig onderwijsinstellingen, zoals Radboud Universiteit, Fontys Hogescholen, Universiteit Utrecht, Hogeschool Inholland, Hogeschool Leiden en ROC Aventus. Naar eigen zeggen gebruiken meer dan een half miljoen Nederlandse studenten de app. Gemiddeld gebruiken zij de app ongeveer vijfmaal per dag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-14T18:12:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.