Easi2010 gunt Equinix/EBPI managed services

Dit artikel delen:
akkoord gunnen

De combinatie Equinix/Ebpi heeft de Easi2010-aanbesteding van het cluster 'Managed services' gewonnen. In het kader van de overeenkomst leveren de bedrijven aan overheids-ict-beheerder Logius rekencentrumdiensten, met name opslagcapaciteit en verwerkingscapaciteit. Het contract kent een looptijd van vijf jaar met een eventuele maximale verlenging met nog eens vier jaar.

Equinix is een Amerikaanse datacenterleverancier met Nederlandse kantoren in Amsterdam, Enschede en Zwolle. Ebpi (European Business Process Institute) is een Nederlandse infrastructuurdienstverlener, gehuisvest in Den Haag.

Er is geen contractwaarde vrijgegeven. Wel staat in het aanbestedingsdocument dat de dienstverlening aan Logius het technisch beheer omvat van 130 servers (virtueel en niet virtueel) met in totaal 360 cores. Deze servers hebben ruim 7 terabyte aan data-opslagcapaciteit (exclusief back-up) in gebruik. Logius is een onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat overheidsbrede ict-oplossingen en gemeenschappelijke standaarden beheert. Voorbeelden zijn Digipoort, Digid en Mijnoverheid.nl.

Clusters

De aanbesteding is een van de clusters van het Easi2010-programma van de Staat. Easi staat voor Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Doel is het gezamenlijk grootschalig inkopen van ict-diensten en hardware door overheidsinstanties. Aan Easi2010, de opvolger van Easi2006, doen circa twintig rijksoverheidsinstanties mee, waaronder tien ministeries. Het deelnemersveld van het cluster 'Managed services' is echter beperkt tot Logius. Eerder al werden de clusters Webhosting (ASP4all, Intermax en Nxs Internet), Accessoires (Protinus IT) en Werkplekken (Fujitsu) definitief gegund.

De overige drie aan te besteden clusters zijn Afdrukdiensten (multifunctionele afdrukapparatuur, netwerkprinters, licenties, diensten), Rekencentrum (servers, opslagcapaciteit, netwerkapparatuur, systemintegratie) en Beveiligingsoplossingen (oplossingen ter bescherming van informatie met als maximale classificatie departementaal vertrouwelijk).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-16T16:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.