Jeugdhulp Friesland kiest voor Winvision

Dit artikel delen:
jeugdzorg hulpverlening jongeren

Jeugdhulp Friesland heeft na een selectieprocedure gekozen voor Wincare van Winvision als centraal cliëntregistratiepakket. De zevenhonderd medewerkers zullen in de komende negen maanden gefaseerd overstappen op de cloudoplossing Wincare. Met dit nieuwe pakket verwacht de jeugdzorgorganisatie de organisatie en uitvoering van de hulpverlening en zorg te kunnen verbeteren.

Jeugdhulp Friesland biedt vanuit diverse locaties jeugd- en opvoedhulp, Jeugd-ggz en Jeugdhulp-plus aan ruim 2500 cliënten per jaar. Eind 2015 ging de organisatie op zoek naar vervanging van het bestaande elektronisch cliënten dossier (ecd) van Centric dat niet meer paste bij de vernieuwde jeugdhulp en bij de ambities van de jeugdhulporganisatie.

Na een selectietraject koos Jeugdhulp Friesland voor Wincare van Winvision, een integraal ict-platform voor Nederlandse jeugdhulporganisaties dat is gericht op gezinsondersteuning, informatie-uitwisseling, communicatie en administratie.

Bestuurder Jeroen van Oijen: 'Met Wincare kunnen we de hulpverlening rondom en dicht bij de cliënt en diens gezin organiseren. Het is daarbij een platform dat flexibiliteit biedt om mee te bewegen met de ontwikkelingen en wensen van onze organisatie. Tegelijk is het een solide oplossing dankzij de Microsoft-software waar het platform op gebaseerd is. Daardoor is de overgang voor medewerkers niet zo groot; zij kennen die toepassingen al. Groot voordeel is dat Wincare mobiel werken mogelijk maakt en dat de cliënt veel meer regie over de hulpverlening krijgt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-24T11:41:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.