Pink Elephant levert cloudwerkplekken in onderwijs

Ict-dienstverlener Pink Elephant vervangt de werkplekken bij Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf). Dat is een organisatie voor de ondersteuning van personeel in het primair onderwijs. De ict-dienstverlener neemt de vaste en mobiele telefoniediensten over en de ondersteuning van 150 werkplekken. Het contract, dat Europees is aanbesteed, heeft een looptijd van drie jaar met optie tot verlenging.

"Pink Elephant gaat hardware uitsturen en innemen via pakketpost"

Pink Elephant neemt de klus over van RAM-IT, waarmee het contract is afgelopen. Er gaat geen personeel mee en er is al gestart met de migratie naar de nieuwe werkplekomgeving. De werkplekken worden ingericht op basis van Microsoft 365. Dat wordt aangeboden als Pink365 met sociaal intranet. Ook worden de thuiswerkende medewerkers ondersteund.

Het Vervangingsfonds en Participatiefonds zijn in de jaren negentig opgericht als zbo (zelfstandig bestuursorgaan) en werken samen in één organisatie, het bestuursbureau VfPf in Rotterdam. Ze ondersteunt schoolorganisaties in het personeelsbeleid, zoals bij het vinden van geschikte vervangers bij uitval van docenten. VfPf heeft de afgelopen twee jaar al een flinke ontwikkeling doorgemaakt en blijft de komende jaren groeien. Daarop moeten ook de werkplekken worden aangepast, schetst de leverancier in een persbericht.

Sinds maart 2020 werken alle medewerkers van het onderwijsfonds vanuit huis volgens de richtlijnen van het RIVM. Gedeeltelijk thuiswerken blijft na de coronacrisis de norm. Pink Elephant zal dan ook de thuiswerkers ondersteunen met Pink@Home. Mensen die vanuit huis werken, krijgen op locatie ondersteuning bij ict-verstoringen. Ook zal Pink Elephant hardware uitsturen en innemen via pakketpost.

Microsoft 365

De aanbieder: ‘De transformatie van de op Microsoft365 gebaseerde werkplek wordt inmiddels voorbereid. Hierbij zal het sociaal intranet van Embrace en de applicatie-ontsluiting van Liquit, beide partners van Pink Elephant, worden ingezet. Resultaat is een werkplek die op ieder apparaat dat aan internet verbonden is, te benaderen is.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-13T15:44:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.