Deloitte zet R'dam voor 60 miljoen in Oracle-cloud

Dit artikel delen:
Deloitte

Ict-adviesbureau Deloitte gaat de erp-systemen van de gemeente Rotterdam migreren naar een cloud-omgeving. Die aanbesteding heeft een waarde van zestig miljoen euro. Het gaat om de vervanging van het huidige on-premise erp-systeem Oracle E-Business Suite door een erp-oplossing die als clouddienst wordt geleverd: Oracle Fusion Cloud ERP.

De opdracht omvat de levering, realisatie en implementatie van erp-software voor bedrijfsvoeringprocessen van de gemeente. Ook worden er functies geïntegreerd voor de concernadministratie en planning en control-cyclus van Maasstad. De Rotterdamse ambtenaren moeten met dat systeem overzicht houden in de kosten voor de gemeentelijke bedrijfsvoering. Het systeem moet hen ook helpen om oog te houden op budgetdoelstellingen.

Deloitte tekent ook voor het ‘verander-management’ dat nodig is om ambtenaren vertrouwd te maken met nieuwe werkprocessen die aan het systeem verbonden zijn.

Het contract heeft een looptijd van drie jaar en is daarna nog twee keer met twee jaar te verlengen. Het aanbestedingsdocument meldt dat er voor deze aanbesteding maar één leverancier een inschrijving heeft gedaan.

Oracle en Rotterdam

"Rotterdam is de eerste grote Nederlandse stad die zijn bedrijfsvoering op deze schaal naar de public cloud migreert"

Volgens het Amerikaanse softwarebedrijf is Rotterdam de eerste grote Nederlandse stad die zijn bedrijfsvoering op deze schaal naar de publieke cloud migreert. Oracle meldt ook dat Rotterdam na het evalueren van verschillende oplossingen koos voor zijn erp-systeem in de cloud. In dat besluit zouden de schaalbaarheid en de strenge beveiligingsnormen en regelgeving een belangrijke afweging zijn. 

Rotterdam is al jaren betrokken bij de ontwikkeling van Oracle Fusion Cloud ERP. Sinds 2010 adviseert de gemeente het softwarebedrijf over de inzet van apps voor verbetering van de bedrijfsvoering in de publieke sector.

Deloitte en de gemeente Rotterdam werken al meer dan tien jaar samen in verschillende ict-projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-22T11:55:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.