Computable organiseert seminar voor zorgmarkt

Computable organiseert op woensdag 2 december 2015 een seminar voor de zorgmarkt. Tijdens die bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht gaan zes nationale en internationale topsprekers in op verschillende thema's en ontwikkelingen rondom ict en zorg. Eén van de centrale thema's is: hoe kan ict bijdragen aan de wens om de patiënt en cliënt centraal te stellen in het zorgproces?

Mark van der Velden, principal adviseur bij M&I/Partners, bijt woensdag het spits af en deelt zijn visie vanuit ict-perspectief op een toekomstbestendige zorg. Van der Velden heeft verschillende ict-projecten ondersteund binnen zieken-, verpleeg- en verzorgingshuizen. Volgens de adviseur is de zorg enorm in beweging: veranderingen in wetgeving, financiering, samenwerkingsverbanden, fusies en verschuiving van zorg naar de eerste lijn zijn een greep uit de veranderingen zoals we die elke dag ervaren. Met de toenemende digitalisering van de zorg komt de vraag op of bestaande zorgorganisaties in de toekomst blijven bestaan. Ook de klassieke epd’s en ecd’s staan onder druk; neemt de patiënt straks zijn eigen dossier mee? In zijn presentatie gaat Van der Velden in op deze vragen.

Verder komt er onder andere een case voorbij van het Zaans Medisch Centrum, die zijn volledige ict-infrastructuur heeft uitbesteed aan Atos. Jan-Eric Slot, directeur ict/cio van het ziekenhuis Bernhoven en bestuurslid van de onafhankelijke zorgadviesorganisatie HIMMS Europe sluit de dag af.

Seminar bijwonen

Er is nog de mogelijkheid om je aan te melden voor dit seminar. Het is gratis te bezoeken voor ict-beslissers die werkzaam zijn bij zorginstellingen. Wanneer je (nog) geen uitnodiging en/of code voor gratis toegang hebt ontvangen kun je deze alsnog aanvragen. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om aanwezig te zijn als niet-eindgebruiker op computableseminars.nl.

Programma Computable Seminar Zorg

Het volledige programma ziet er als volgt uit.

09:00 – 09:30                     Ontvangst

Locatie: Barzone

09:30 – 09:45                     Opening door dagvoorzitter

Spreker: Sander Hulsman

Dagvoorzitter Sander Hulsman (hoofdredacteur Computable) prikt, daagt uit, koestert en sust. Hij zoekt naar de juiste sfeer voor een praktische en relevante discussie. Hij gebruikt zijn kennis en ervaring om de juiste vragen en antwoorden boven te krijgen. Hij zoekt grenzen op om in samenspraak met het publiek tot de kern van de zaak te komen.

Sander voelt zich als een vis in het water bij it-onderwerpen, waarin gebruikers en aanbieders van it-oplossingen elkaar treffen in spanning en tegenspraak. Hij spreekt zowel de taal van de ict-afdeling als van de directie en dat maakt hem breed inzetbaar: van debat tot inspraak, van management tot technisch.

09:45 – 10:30                     Toekomstbestendige zorg vanuit ict-perspectief

Spreker: Mark van der Velden, principal adviseur M&I/Partners

De zorg is enorm in beweging: veranderingen in wetgeving, financiering, samenwerkingsverbanden, fusies en verschuiving van zorg naar de eerste lijn zijn een greep uit de veranderingen zoals we die elke dag ervaren. Met de toenemende digitalisering van de zorg komt de vraag op of bestaande zorgorganisaties in de toekomst blijven bestaan. Ook de klassieke epd's en ecd's staan onder druk; neemt de patiënt straks zijn eigen dossier mee?

Dit soort vraagstukken, waarbij zorg-innovatie centraal staat, zijn niet de enige uitdagingen waar zorgorganisaties mee kampen. Veelal zijn er ook vraagstukken op het gebied van basis-ict-voorzieningen. Hoe regelen we onze groeiende behoefte aan opslag, moeten we een werkplek op basis van vdi implementeren en hoe doen we dat dan? Kunnen we de steeds verdergaande specialisatie in technische kennis zelf blijven opbouwen of moeten we gebruik gaan maken van gespecialiseerde marktpartijen? En als we van de diensten van derden gebruik willen maken, snappen die dan 'de zorg' en wat moeten we vooral zelf blijven doen?

Mark gaat in zijn verhaal in op deze vraagstukken waarbij hij middels instrumenten en praktijkvoorbeelden het denken over Toekomstbestendige zorg vanuit ict-perspectief stimuleert.

10:30 – 11:15                     Is your healthcare organisation future ready?

Spreker: Gavin Stothart, senior account director of Healthcare en Life Sciences bij Dell UK

Tijdens deze presentatie gaat Gavin Stothart, senior account director of Healthcare en Life Sciences bij Dell UK, op zoek naar de uitdagingen in de gezondheidszorg. Denk hierbij aan organisatorische veranderingen, uitdagingen omtrent vergrijzing, nieuwe vragen en wensen vanuit de patiënt of cliënt en hoe technologie dit kan wijzigen en vooral ondersteunen. Volgens Stothart is de gezondheidszorg een van de belangrijkste gebieden om als organisatie in te investeren in nieuwe ontwikkelingen en oplossingen. Met behulp van oplossingen en cases van Dell en zijn partners gaat Stothart antwoord geven op hoe zorginstellingen slim kunnen inspelen op al deze uitdagingen.

11:15 – 11:45                     Pauze

Locatie: Barzone

11:45 – 12:30                     Volledige focus op patiënt

Praktijkcase: Zaans Medisch Centrum besteedt ict-infrastructuur uit

Spreker: Janine Schuijt, Manager I&A Zaans Medisch Centrum

Het Zaans Medisch Centrum beschouwt it als een ondersteunende dienst, maar ook als een belangrijke pijler van de kwaliteit en de efficiency van haar kerntaak: het verlenen van zorg. In de overgang naar een geheel nieuw ziekenhuis dat eind 2016 gereed moet zijn, was ZMC van mening dat de it beter bij derden kon worden ondergebracht. Zodat de it-kwaliteit gewaarborgd is, terwijl het ziekenhuis zich volledig kan focussen op het bieden van optimale zorg.

Dit heeft geresulteerd in de outsourcing van het beheer van de werkplekken, servers, het netwerk, de opslag- en back-upfaciliteiten, de servicedesk, de service-integratie en de technische ondersteuning van het elektronisch patiëntendossier. Het ZMC is hierdoor het eerste ziekenhuis in Nederland dat haar it-infrastructuur volledig heeft uitbesteed en kan als voorbeeld worden gezien voor zorginstellingen die dezelfde weg willen inslaan.

Tijdens deze presentatie neemt Janine Schuijt, manager I&A bij het Zaans Medisch Centrum, u mee langs de weg die het Zaans Medisch centrum al heeft bewandeld en vertelt zij u hoe de outsourcingsstrategie met succes is gerealiseerd.

12:30 – 13:15                     Healthcare managed services in the US

Spreker: Rick Stevens, svp Healthcare Sales bij Xerox in de Verenigde Staten

Rick Stevens, senior vice-president Healthcare Sales bij Xerox in de Verenigde Staten zal in deze presentatie een overzicht geven van de managed services markt specifiek voor de zorgsector in de Verenigde Staten. De operationele structuren achter managed services van infrastructuur, opslag, netwerken en security in de gezondheidszorg komen onder andere aan bod. Daarbij werpt Stevens een blik vooruit naar de toekomst van managed services.

13:15 – 14:15                     Lunch

14:15 – 15:00                    Zorgpaden in optima forma

Praktijkcase: GGZ Oost-Brabant ontwikkelt standaard zorgpaden voor de GGZ-markt

Spreker: Linda Willekens, it-projectleider GGZ Oost-Brabant

Het GGZ Oost-Brabant creëerde haar eigen zorgpaden in hun elektronische patiëntendossier en maakte daarmee in samenwerking met epd-leverancier Nexus een bruikbaar ondersteunend product voor de hele GGZ-markt. De zorgpaden worden momenteel uitgerold bij drie andere GGZ-instellingen en is opgenomen als product van Nexus. Een belangrijke voorwaarde tijdens het project was dat de software ondersteunend moest zijn aan de medewerkers en niet dwingend. Daarom ondersteunde een expertteam bestaande uit behandelaren, zorgmanagers, secretaresses en zorgadministrateurs het ict-team bij het opstellen en valideren van het functioneel ontwerp. Ict-projectleider bij GGZ Oost-Brabant Linda Willekens zal haar ervaringen delen en de case presenteren.

15:00 – 15:45                    Reflectie op het thema Patiënt & Cliënt Centraal       

Spreker: Jan-Eric Slot, directeur ict en cio ziekenhuis Bernhoven en lid van de raad van bestuur voor HIMSS Europe

Jan-Eric Slot geeft een reflectie op het thema van dit seminar, de gevolgen voor de ict-omgeving wanneer de patiënt en cliënt centraal komen te staan in het zorgproces.

15:45 – 17:00                     Netwerkborrel

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-27T16:27:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.