Erasmus MC neemt ChipSoft-EPD HiX in gebruik

Dit artikel delen:
Zorg

Het Erasmus MC uit Rotterdam gebruikt het elektronisch patiëntendossier (epd) HiX van ChipSoft. Die Amsterdamse leverancier werd begin 2016 op basis van een Europese aanbesteding gekozen. De geraamde waarde van de opdracht ligt tussen de dertig en 55 miljoen euro.

Het Erasmus MC maakte voorheen gebruik van de Siemens Suite. Hieronder valt Soarian, het elektronisch patiëntendossier van Siemens Health Services. Dit deed het in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). In maart 2015 besloten de ziekenhuizen de implementatie van het epd te stoppen om vervolgens ieder een eigen aanbesteding te starten.

Het Erasmus MC hield een Europese aanbesteding. Chipsoft kwam met Hix als winnaar uit de bus. Die leverancier moest de zorgsystemen, waaronder het epd, de patiëntenadministratie en de medische facturatie, vervangen. Daarnaast is het Amsterdamse bedrijf verantwoordelijk voor het onderhoud en de ondersteuning van het nieuwe pakket.

Training

Het Erasmus MC maakt nu bekend dat de implementatie van het nieuwe epd is afgerond. David Voetelink, lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC, vertelt dat honderden medewerkers hebben geholpen bij de inrichting van HiX en dat de duizenden medewerkers zijn opgeleid om met het epd te werken.

‘Het nieuwe elektronisch patiëntendossier helpt ons bij twee belangrijke projecten’, vertelt Voetelink. ‘Het voorziet in een goede verslaglegging van samenwerkingen tussen disciplines binnen het ziekenhuis. Daarnaast ondersteunt het in samenwerkingen met tweedelijnsziekenhuizen in de regio. Bijvoorbeeld voor patiënten die bij ons geopereerd worden, maar de voor- en nabehandeling bij het eigen ziekenhuis krijgen.’

Verhuizing

Het ziekenhuis verhuist medio 2018 naar een nieuwe locatie. Voetelink: ‘Het epd is een voorbereiding op de nieuwe manier van werken in het nieuwe ziekenhuis, waar de patiënt meer regie krijgt. Zo  kunnen onze patiënten in de toekomst bijvoorbeeld zelf elektronisch ‘inchecken’ in het Erasmus MC.’

Tijdens de verhuizing moet ChipSoft de continuïteit van zorg garanderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kleine correctie: Het Erasmus MC heeft de Siemens Suite nooit gebruikt en we verhuizen niet echt naar een nieuwe locatie maar naar nieuwe gebouwen op dezelfde locatie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-26T10:44:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.