Promedico levert nieuwe apotheeksoftware in Noord-NL

Zorg-IT begeleidt implementatie farmaceutisch systeem Apro

Dit artikel delen:

Zorgsoftwareleverancier Promedico heeft voor het eerst zijn nieuwe farmaceutisch zorgsysteem Apro geïmplementeerd. De primeur ging naar apotheek It Noard uit Sneek. Apotheek Ter Borch in Eelderwolde volgde kort daarna. Zorg-IT uit Veendam was bij het project betrokken als automatiseringspartner.

Promedico, van oorsprong leverancier van huisartsinformatiesystemen, kondigde eind 2015 aan dat het bedrijf een systeem voor de apotheek ging ontwikkelen. Binnen twee jaar is een nieuw systeem gebouwd, dat naast ondersteuning van de logistieke processen ook farmaceutische zorg ondersteunt.

It Noard is de eerste apotheek die het zorgsysteem in september dit jaar in gebruik zal nemen. De apotheek is verbonden aan Apotheek Sasburg en Apotheek Postma, waar Apro ook wordt geïmplementeerd. Apotheker Hans Schuurman is enthousiast over het nieuwe systeem. ‘De ontwikkeling bij onze huidige leveranciers gaat langzaam en ze laten steken vallen. We hebben meer vertrouwen in Promedico. Communicatie met de patiënt is voor ons bijvoorbeeld erg belangrijk. Maar ook het koppelen met andere systemen. Je moet niet alles zelf willen doen.’

Technische implementatie

Afgelopen juni tekenden automatiseerder Zorg-IT en Promedico een exclusieve samenwerking voor noordoost Nederland. Zorg-IT verzorgt in deze regio de technische implementatie bij de apotheken.

Directeur van Promedico, Pita van Arkel, noemt de eerste klant een belangrijke stap in de ontwikkeling van Apro. ‘Een groot aantal zorgverleners en farmaceutisch experts zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Apro. Het zorgsysteem sluit dan ook aan op de werkprocessen en de wensen van de gebruikers. Als apothekers en apothekersassistenten Apro straks dagelijks gaan gebruiken, worden de voordelen goed zichtbaar’, zo voorspelt ze.

Sinds 1985 is Promedico softwareleverancier voor de eerstelijnszorg. De organisatie, die onderdeel is van een stichting, bedient huisartsen met Promedico-ASP en apotheekhoudend huisartsen met Promedico-VDF. In 2016 wordt de app MediSein gelanceerd, die ondersteunt in het toedienproces van medicatie.Dit jaar nam Promedico een meerderheidsbelang in ketenondersteuningssysteem Care2U en nam het de persoonlijke gezondheidsomgeving Mijn GezondheidsPlatform over. Onder Promedico Groep worden al deze zorgsystemen voor de eerstelijnszorg aangeboden en met elkaar verbonden. Promedico is gevestigd in Utrecht. 

Zorg-IT uit Veendam levert consultancydiensten en hardware en software binnen de eerstelijns zorg. Het bedrijf is gecertificeerd partner van CompuGroup Medical Nederland (CGM Nederland).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn enkele grotere leveranciers van Apotheek software. Echter, de huidige leveranciers zitten vast in starre structuren. Er gebeurt weinig in de ontwikkeling. Bestaande fouten worden nauwelijks opgelost of verbeterd, de eindgebruiker werkt er wel omheen. Er is dus absoluut ruimte voor nieuwe leveranciers.
Apotheek Software is complex. Er zitten heel wat verschillende componenten in en er zijn vele raakvlakken met andere gremia en beroepsgroepen.
Een nieuwe leverancier zou er goed aan doen om te zorgen dat grote delen van bestaande hardware- componenten hergebruikt kunnen worden in de nieuwe situatie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-11T09:09:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.