Philips koopt Forcare voor data-integratie zorg-ict

Dit artikel delen:
Zorg

Philips heeft Forcare uit Zeist overgenomen. Dat bedrijf levert software voor de overdracht van data tussen verschillende zorgsystemen. Het levert een modulair softwarepakket dat gebaseerd is op open standaarden. Die software ontsluit medische informatie uit verschillende systemen, ook als deze gebaseerd zijn op verschillende industriestandaarden. Het is niet bekendgemaakt wat Philips voor de specialist in data-operabiliteit neertelt.

De software van Forcare zal door Philips onder meer worden ingezet om data vanuit Philips' IntelliSpace Universal Data Manager (gegevensbeheer), IntelliSpace PACS (werkprocessen), Illumeo (visualisatie van data) en IntelliBridge Enterprise (interoperabiliteit) te koppelen met de gegevens van andere zorgsystemen. 

Forcare levert onder andere een 'Healthcare Enterprise' (IHE) XDS-platform en een vna (vendor neutraal archief) aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

Het in 2006 opgerichte Forcare telt zeventig medewerkers. Naast de hoofdvestiging in Zeist is het bedrijf ook aanwezig in Groot-Brittannië, Canada en Duitsland. 

Prime Venture

Forceer was in handen van de oprichters en investeerder Prime Ventures. In 2015 investeerde Prime nog 5 miljoen euro in Forcare voor de internationale uitbreiding van het bedrijf. 

Forcare was al via een partnernetwerk verbonden aan Philips en partijen als McKesson en IBM.

Ct-scan op een dvd-tje

Zorginstellingen waaronder ziekenhuizen maken in rap tempo een digitaliseringslag door. Op de site van Forcare komt naar voren dat tot niet zo lang geleden de beelden van ct-scans van een patiënt die van ziekenhuis wisselde op een dvd-gezet werden en per post werden nagestuurd.

Door betere integratie van systemen kunnen specialisten sneller zorg leveren en kunnen bijvoorbeeld radiologe op afstand meekijken. 

Eind november nam Philips nog Analytical Informatics over, een Amerikaanse start-up die software ontwikkelt op het gebied van radiologisch onderzoek. Analytical Informatics is in 2011 opgerichte spin-off van de universiteit van Maryland in Baltimore. 

Afgelopen juli kocht Philips al het Duitse bedrijf Tomtec, leverancier van software voor de analyse van  met name echobeelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-05T16:57:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.