Haaglanden Clinics koppelt röntgen aan epd

Zorgaanbieder live met Neo ZIS | EPD van MI Consultancy

Dit artikel delen:

Specialist in medische informatiesystemen MI Consultancy uit Katwijk heeft een nieuw epd geïmplementeerd bij Stichting Haaglanden Clinics, een in kaakchirurgie en slaapgeneeskunde gespecialiseerde zorgaanbieder. Het epd bevat ook koppelingen met zorgplanning en financiële administratie en er is een koppeling gemaakt tussen het epd en röntgenapparatuur.

Zorgaanbieder Haaglanden Clinics is sinds september 2018 live met het nieuwe epd, maar dat nieuws wordt nu pas gedeeld. De zorginstelling opent binnenkort een nieuw pand en bewaarde het bericht over het nieuwe epd tot de ingebruikname van die locatie.

Stichting Haaglanden Clinics is een nieuw zelfstandig behandelcentrum in Den Haag dat gespecialiseerd is in kaakchirurgie en slaapgeneeskunde. Er werken artsen uit verschillende disciplines. Freek Bakker, consultant van MI Consultancy, licht toe dat in de regio Den Haag lange wachtlijsten zijn voor specialistische mondzorg en dat Haaglanden Clinics met het nieuwe behandelcentrum die wachtlijsten wil aanpakken.

Vanaf het moment van tekenen in augustus 2018 is er volgens Bakker hard gewerkt om de samenwerking tussen MI Consultancy en Haaglanden Clinics te realiseren. ‘Met behulp van onze hostingspartner en Haaglanden Clinics, hebben wij Neo ZIS|EPD goed kunnen implementeren. De hosting-omgeving zorgt ervoor dat Neo ZIS|EPD snel en veilig is te tonen, zonder dat er een eigen server hoeft te worden aangeschaft. Alle informatie rondom de patiënt wordt in één geïntegreerd systeem vastgelegd.’

Standaardisatie

Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van Neo ZIS|EPD is standaardisatie. ‘Gegevens uitwisselen met andere systemen is goed mogelijk doordat Neo ZIS|EPD ze verbindt met andere systemen binnen de zorginstelling’, aldus de leverancier.

Het epd moet helpen bij het verbeteren en efficiënter inrichten van de processen binnen het Zorgbehandelcentrum. Volgens de in 1986 opgerichte leverancier krijgen gebruikers inzicht in de kwaliteit van de zorg die zij leveren. ‘De patiënt wordt mondiger, verwacht steeds meer service en de kosten van zorg moeten worden gehandhaafd. Neo ZIS | EPD helpt om efficiënter te werken, de kwaliteit van zorg te verhogen en de kosten te verlagen’, aldus het bedrijf op de website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-15T10:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.