Medsen biedt patiënt online-dossier via Pharmapartners

Dit artikel delen:
Dokter met telefoon

Medsen Apotheken geeft zijn patiënten digitaal inzage in hun medicatiedossier. Daarvoor neemt het een digitaal patiëntenportaal en een mobiele applicatie van ict-leverancier Pharmapartners uit Oosterhout in gebruik. De diensten worden geïntegreerd in het apotheekinformatiesysteem, die ook door Pharmapartners is geleverd, en het huisartseninformatiesysteem Medicom.

Medsen Apotheken beschikt over bijna vijftig apotheken in Nederland. De organisatie gebruikt sinds zeven jaar het apotheekinformatiesysteem Pharmacom van Pharmapartners. Via dat systeem wil het informatie direct en volledig aan de klant beschikbaar stellen. Om ook patiënten digitaal inzicht te bieden in hun medicatiedossier, neemt het ook het patiëntenportaal MijnGezondheid.net en de MedGemak-app van de ict-leverancier in gebruik. De diensten worden komende maand in gebruik genomen.

Het patiëntenportaal en de applicatie zijn geïntegreerd in het apotheekinformatiesysteem en het huisartseninformatiesysteem van de apotheekketen. ‘Patiënten hebben daardoor altijd een realtime-overzicht van hun medicatiegegevens’, legt Medsen-directeur Jan Pieter Hallema uit. ‘Wijzigingen worden automatisch en direct gedeeld met patiënten. Dat geldt ook andersom. Als patiënten bijvoorbeeld adres- of telefoongegevens wijzigen, dan zien wij dat meteen.’

Daarnaast kunnen patiënten via MijnGezondheid.net afspraken maken, berichten ontvangen van de apotheek en herhaalmedicatie bestellen. Een extra functie van de MedGemak-app is de inneemwekker. Patiënten kunnen een inneemschema instellen en krijgen een herinnering als ze een geneesmiddel moeten innemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-11T10:57:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.