Zorginvesteerder HIP investeert in slaaprobot

Dit artikel delen:

De slaaprobot van Somnox.

Het Nederlandse investeringsfonds Health Investment Partners (HIP) investeert in Somnox, een scale-up die producten en diensten ontwikkelt voor een goede nachtrust, waaronder een slaaprobot. Het groeikapitaal van HIP wordt aangevuld met bankleningen van de Rabobank. Beide partijen maken niet concreet om welk bedrag het gaat.

Oprichter Julian Jagtenberg kan wel vertellen dat het om een ‘substantieel bedrag’ gaat. ‘HIP investeert in een range van een half tot 2,5 miljoen. Deze investering past binnen die range.’

100 miljoen mensen helpen slapen in 2030

"Het bedrijf won verschillende prijzen, waaronder de Red Dot Design, Rabobank Duurzame Innovatie Prijs en Best of CES"

Somnox, dat aan de technische universiteit Delft is ontstaan vanuit de behoefte familieleden beter te helpen slapen, zegt ruim 4.500 mensen te hebben geholpen met de slaaprobot. Het bedrijf won verschillende prijzen, waaronder de Red Dot Design, Rabobank Duurzame Innovatie Prijs en Best of CES.

Jagtenberg geeft aan het groeikapitaal in te willen zetten om de missie - honderd miljoen mensen beter helpen slapen in 2030 - te verwezenlijken. Het bedrijf wil dit niet alleen met producten doen, maar ook met kennis en diensten. Om dit doel te bereiken, richt de onderneming de groeistrategie de komende drie jaar op Nederland, de VS en het VK.

Kracht van ademhaling

Jagtenberg vertelde eerder aan Computable dat het idee voor de slaaprobot ontstond toen hij voor zijn minor aan de TU Delft via robotica aan een oplossing voor slaapproblemen werkte. Hij maakte de Somnox Slaaprobot, een apparaat dat de menselijke ademhaling simuleert en rustgevende geluiden produceert. Patiënten nemen de rustige ademhaling van de robot over en ontspannen door de rustgevende geluiden, wat helpt om sneller in slaap te vallen.

Om tot de robot te komen, deed hij onderzoek in samenwerking met 39 Europese zorginstellingen, waarvan 35 in Nederland, drie in Zweden en een in België. De robot is sinds maart 2019 op de markt en kost 599 euro.

Over HIP (Health Investment Partner)

Health Investment Partners (HIP) is een investeringsfonds dat zich richt op innovatieve bedrijven met een duurzame impact op het gebied van preventie, efficiëntie en kwaliteit in de zorg. HIP doet dit door middel van het verstrekken van groeikapitaal en hands-on-begeleiding. Hiermee wil HIP een bijdrage leveren aan het toegankelijk houden van de zorg. HIP investeerde eerder al in QRS, FamilySupporters, Sananet, Mantelaar en SMan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik dacht eerst: Een roomba is een robot die stofzuigt, zodat ik het niet hoef te doen. Is een slaaprobot dan een robot die voor mij slaapt zodat ik het niet hoef te doen? Dat leek me een revolutionaire uitvinding! :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-19T10:02:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.