Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Healeys 3-tier-betoog 'niet volledig'

Beter laat dan nooit; Herbert Weustenenk reageert op de column van Martin Healey waarin deze ondermeer een lans breekt voor de moderne drielaags-architectuur.

Martin Healey breekt in zijn column (Computable, 6 maart) een lans voor de moderne '3-tier' architectuur en voor het gebruik van herbruikbare componenten en klassebibliotheken in C++. Op zich een visie die wij toejuichen. Hij zegt dat PC-applicaties in C++ vaak worden ontwikkeld in Microsoft Foundation Classes en dus alleen op Windows-machines draaien. Vanuit Healey's visie bezien een onverkwikkelijke zaak.
Hij pleit voor klassebibliotheken die de platform-afhankelijkheid elimineren en noemt Visix Galaxy als enige hulpmiddel. Hiermee gaat hij echter achteloos voorbij aan inspanningen van andere partijen zoals Rogue Wave Software. Al jaren levert dit C++- klassebibliotheken voor diverse domeinen, zoals datastructuren (Tools.h++), Gui (Zapp), 'database connectivity' (DBTools.h++) 'multi-threading' (Threads.h++), 'networking' (Net.h++). En stuk voor stuk zijn ze portable.
Ook andere leveranciers zijn actief op het gebied van 'portable' klassebibliotheken, en ook deze worden niet genoemd door Healey. Voor een onafhankelijk columnist is dit niet acceptabel. Een compleet overzicht had hier beter op zijn plaats geweest, of Healey had helemaal geen namen moeten noemen.
 
Herbert Weustenenk
Rogue Wave Software bv

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-24T00:00:00.000Z Herbert Weustenenk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.