Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Ongestructureerd opslaan

In zijn artikel doet Peter Teeuwen het voorkomen of de belangrijkste reden van normaliseren de besparing op computergeheugen zou zijn.

Het einde van relationeel?
Zelden heeft een verhaal zoveel discussie opgeroepen als de bijdrage over relationele databases van Peter Teeuwen. De auteur ventileert daarin zijn ernstige twijfel of dergelijke databases nog wel een plaats verdienen in deze veranderde tijden. De lezers lopen hiertegen te hoop.Zie ook:
http://www.computable.nl/relationeel
De belangrijkste reden is echter dat een gegeven maar op één plek vastgelegd en onderhouden wordt, wat de betrouwbaarheid vergroot.
De auteur is er blijkbaar voorstander van om de gegevens ongestructureerd op te slaan en wil door controles inconsistentie voorkomen. Hierbij geeft hij zelf een voorbeeld (tabel 1, zie Computable, 13 december, of http://www.computable.nl/artikels/archief2/d50ra2hf.htm).
In één oogopslag valt op wat er mis kan gaan als er geen controle op inconsistente data is. Stel dat ik de uitgever ben van schrijver1 en dat deze schrijver net verhuisd is. Ik geef dit op aan de administratie, die dit uiteraard slechts op één plek (bijvoorbeeld bij boek 1) wijzigt. Aan het einde van het jaar maak ik auteursrechten over naar schrijver 1.
Toevallig heb ik de gegevens van boek 2 op het beeldscherm staan, waarna de cheque naar een verkeerd adres gaat.

 
Tom Smit, Ede

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-17T00:00:00.000Z Tom Smit
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.