Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Facebooks datacenterdesigns helpen de ICT’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de open datacenterdesigns die Facebook biedt. Om zichzelf en de wereld vooruit te helpen.

Het datacenter staat een nieuwe revolutie te wachten. Na diverse omwentelingen volgt nu een fundamenteel openbreken. Zoals jaren terug de microcomputerarchitectuur is opengesteld, zo volgt in de nabije toekomst de algehele opzet van datacenters. Een van de voortrekkers is datacentergrootgebruiker Facebook.

‘s Werelds grootste sociale netwerk loopt zelf tegen de grenzen van huidige datacentertechnologie aan en waagt zich aan redesigns. Daarbij deelt het die ontwerpen via het Open Compute Project met de wereld, bijgestaan door de diverse fabrikanten van datacentersystemen en servercomponenten. Maar ook andere grootgebruikers doen mee, zoals Microsoft en Apple. Een goede daad om een groot ecosysteem te verkrijgen. Goed voor de grote ict-bedrijven, goed voor de ict-gebruikende wereld. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-29T08:01:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.