Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Nokia gokt op Android en Windows’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de terugkeer van Nokia, met Android én Windows 10.

De Finse telefoonfabrikant komt weer terug op de smartphonemarkt. Uitgelekte informatie over een Android-toestel was er al. Maar nu lijkt het erop dat Nokia niet alleen voor Google’s platform gaat, wat het ooit afwees ten gunste van het ‘eigen’ Symbian. Een aankomend nieuw Nokia-toestel zou Android maar ook Windows 10 Mobile draaien. Bovenop beide mobiele besturingssystemen zou dan de Nokia-eigen bedienings-app (Z Launcher) liggen.

Na de verkoop van zijn smartphone-activiteiten aan Microsoft zou Nokia zich concentreren op zijn netwerkactiviteiten plus bijbehorende dienstverlening, naast kaart- en locatiediensten, en daarnaast nog de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Het lijkt er nu meer en meer op dat Nokia de smartphonemarkt niet wil laten gaan. Is het slim om op Android én Windows 10 te gokken? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind de Nokia hardware nog steeds onovertroffen. Met de huidige "moderne" smartphones kan ik meer doen dan vroeger, maar ik denk met weemoed terug naar 2003 toen ik met een laptop met infrarood verbinding met Nokia 6310 i met GPRS onderweg in Brazilie, vanuit een bus mijn offerte naar mijn klant kreeg zonder gedoe. Dat soort gewone dingen is door de "vernieuwing" alleen maar lastiger geworden.
Idem synchroniseren van de kalender, contacten en notities. Met de "oude Nokia"'s nooit een probleem. Tegenwoordig moet je zoveel instellen op "de cloud" en weer voor elke smartphone anders, dat ik verlang naar een kalender en contactpersonen dienst die me echt onafhankelijk maakt van iOS/Apple, Android/Google en Windows/Microsoft.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-07T07:11:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.