Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Dikke beer

Dit artikel delen:

Regelmatig kijk ik in nieuwsgroepen om te zien wat voor vragen er spelen in de ict. Een vaak terugkerende vraag in de nieuwsgroep Nl.ondernemen is welke financiële software een mkb'er moet kiezen. Er zijn zo veel systemen voorhanden, en belangrijker nog; de beloftes reiken tot in de hemel, terwijl de praktijk meestal een stuk minder zonnig is.

Bekende namen als Exact en diens dochter Grote Beer wekken vertrouwen. Dat dit lang niet altijd gegrond is, blijkt uit het openingsverhaal van deze Computable. Dat softwareleveranciers uit deze hoek een slechte naam hebben bij ingewijden blijkt wel uit de volgende uitlating in een Linux-nieuwsgroep: "Zowel Dikke Beer als Ongeveer en alle andere neefjes, waar ik geen passende belediging voor bedacht heb (King, to name one), zijn hun leven begonnen als Basic-programma. Mijn theorie is dat ze allemaal geschreven zijn door gefrustreerde penningmeesters van postduivenverenigingen, die in hun MSX de ideale oplossing zagen voor het innen van contributie."
In veel gevallen bepaalt de accountant de softwarekeus van kleine ondernemers. Uit een onderzoek naar financiële software in de mkb-sector, dat het blad Bizz eind 2000 liet uitvoeren door Magis, bleek dat ruim 51 procent van de ondervraagde directeuren van bedrijven met twee tot negen medewerkers de accountant laat beslissen. Een andere belangrijke bron vormen de collega-directeuren. Blijf de nieuwsgroepen dus volgen!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-11T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.