Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Wachten op Microsoft

Een aantal grote leveranciers organiseerde onlangs een persreis door Silicon Valley. Doel was journalisten kennis te laten maken met het bruisende ondernemersklimaat in The Valley. René Rippen, onze man van Achtergrond & Opinie, was ook van de partij. Hij sprak met Roel Pieper, zie Computable van week 42, ving een glimp op van hoe Ellison op een universiteit de harten van jonge meisjes stal, zag hoe Philips, met zijn Velo, krampachtig probeert te overleven in de Valley, en sloeg een onafzienbare lijst vice presidents (al dan niet senior) gade.

Het bezoek aan Philips maakte pijnlijk duidelijk hoezeer Microsoft het tempo in de IT-sector bepaalt. In plaats van nieuwe producten te lanceren, blijkt de praktijk van Silicon Valley nog al eens te zijn: wachten op Microsoft. Zo ook bij Philips. Ze hebben hun speakers klaar voor de Universal Serial Bus-architectuur. Nu Windows 98 nog. Windows CE zien de Philips-mannen als het besturingssysteem dat de Velo in een keurslijf houdt. Kleuren, volledige geluidsondersteuning, jammer maar helaas, het is wachten op Microsoft.
De positie van Gates lijkt nog het meest die van een sneeuwschuiver. Hij moet de weg schoonvegen van allerhande rotzooi, maar bepaalt en passant het tempo en de route. Iedereen die mee wil moet achter aansluiten en niet zeuren. The Road Ahead: wachten op Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.