Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Ezel

Een ezel stoot zich in het gemeen niet twee maal aan dezelfde steen. Zou KPN dit gezegde kennen? Op het eerste gezicht zou je zeggen van niet. Het bedrijf steekt weer geld in een Europees datanetwerk. De ondergang van KPN Qwest heeft maar al te duidelijk laten zien dat peperdure investeringen voor een fonkelnieuw netwerk niet te rechtvaardigen zijn nu de inkomsten door instortende capaciteitsprijzen onder zware druk staan.

Als je even verder kijkt, lijkt het telecombedrijf wel degelijk lering te trekken uit de geschiedenis. Bij het faillissement van KPN Qwest heeft KPN alles op alles moeten zetten om de netwerkverbindingen van zijn klanten op tijd onder te brengen bij collega-bedrijven. Het moest zich in alle bochten wringen om de beloofde continuïteit te kunnen waarborgen. "Nooit weer afhankelijk zijn van een andere partij voor de levering van netwerkdiensten", moet het gedacht hebben.
Dat is precies de kern van Euroringen. Het telecombedrijf kan zijn klanten in de belangrijkste Europese landen volgend jaar diensten op zijn eigen netwerk aanbieden. Nu moet het alleen nog het bedrijfsonderdeel winstgevend zien te maken. In het buitenland gevestigde activiteiten zorgen ervoor dat een deel van de kosten meteen te rechtvaardigen is.

 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-22T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.