Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Weg met het c2000-netwerk

Als 'scannerluisteraar' ben ik niet echt blij met de ontwikkeling van het c2000-netwerk (voor mobiele communicatie voor politie, brandweer, ambulancediensten en marechaussee).

Wel ben ik het ermee eens dat het belachelijk is dat iedereen die wil inbreken of kwaad in de zin heeft een scanner van f 200,- kan aanschaffen. Derhalve ben ik van mening dat de wet, waarin duidelijk staat aangegeven wat je wel en vooral ook wat je niet met de beluisterde info mag doen, strikt moet worden nageleefd door de burger en moet worden gecontroleerd door de politie.
Toch wil ik benadrukken dat de ramptoeristen niet de enigen zijn die luisteren. Neem onze club: een groep jongeren van tussen de 20 en 30 jaar die op onze manier een steentje willen bijdragen aan een leefbare samenleving. Derhalve gaan we op surveillance met een scanner en sporen kleine misdaad op. Een van ons is beveiligingsbeambte en een aantal jongens heeft ook een Ehbo-diploma, zodat we onderweg eerste hulp kunnen verlenen. Op deze manier kunnen wij als gewone burgers en zonder de wet te overtreden op slagvaardige wijze handelen; wij houden auto- en fietsendieven aan, mits we ze op heterdaad betrappen. Ook melden wij dronken automobilisten aan de politie. Tevens sussen we (als jongeren onder elkaar) kleine opstootjes met nuchtere diplomatieke middelen. We hebben een redelijk goede verstandhouding met de politie. Dit alles zou door c2000 verdwijnen. Jammer. Ik hoop dat c2000 uiteindelijk flopt. Het is geen waterdicht systeem; inmiddels blijkt de reikwijdte ervan in bosrijke gebieden ronduit slecht te zijn. Door het digitale format ligt het gehele netwerk plat bij de kleinste storing. Derhalve ons motto: c2000 in de lucht, daar slaat de burger door op de vlucht.
 
Lex Le Belle

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik kan alleen maar zeggen HELAAS Lex,
Het is al een hele poos enorm stil op de scanner....
Grtn Dennis

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-18T00:00:00.000Z Lex Le Belle
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.