Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Graag toelichting op WTS in de problemen

Graag zou ik een toelichting willen lezen op het artikel 'Windows Terminal Server in problemen' (Computable, 9 april).

Zelf heb ik geen informatie, noch uit de buitenlandse pers, noch van de leveranciers dat WTS binnenkort niet meer leverbaar zou zijn. Wat niet wil zeggen dat dit bericht niet juist is. Ik verbaas me wel over de verbanden die worden gelegd tussen de Java-zaak met Sun, de 'thin client'-technologie van Microsoft en de leveringsproblemen als gevolg van een gebod tot vernietiging van WTS-technologie. Windows Terminal Server heeft niets, maar dan ook niets, met Java-technologie uit te staan. De Terminal Server kan wel uitgroeien tot een concurrerend product.
In plaats van Java-terminals kun je ook 'dunne' Windows-terminals gebruiken. De voordelen van dit Microsoft-product zijn in Computable al eens eerder toegelicht. Er is zelfs een combinatie van beide technologieën mogelijk; een Java-terminal draait een in Java geschreven Windows terminal-emulator. De huidige versie van WTS kan ook met behulp van een webbrowser worden benaderd.
 
P.P.M. Reus, Bilthoven

Naschrift

Allereerst: Het genoemde artikel is gepubliceerd op 26 maart 1999 en kreeg nog een 'follow-up' op 16 april.
De buitenlandse pers heeft wel degelijk gewag gemaakt van deze kwestie, zij het niet breeduit. Dat leveranciers niets melden, kan geweten worden aan hun commerciële belangen, zeker bij (voor de leverancier) slecht nieuws.
Computable heeft echter niet gesteld dat WTS 'binnenkort niet meer leverbaar' zou zijn. Het product is tijdelijk slechts mondjesmaat verkrijgbaar.
Verder staat in het artikel absoluut niets dat duidt op 'een gebod tot vernietiging van WTS-technologie'. In het gewraakte verhaal wordt verwezen naar Java-technologie in de webbrowser van Microsoft die wordt meegeleverd met het serverproduct WTS. Vanaf dat punt heeft u de verbanden correct gelezen.
Dat de ene technologie niets van doen heeft met de andere, is een standpunt dat sommige leveranciers duidelijk niet met u delen. Overigens, de door u opgemerkte mogelijkheden tot samenwerking tussen Java en WTS duiden wel degelijk op banden tussen de twee technologieën.
 
Jasper Bakker, redacteur

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z P.P.M. Reus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.