Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Fouten in artikel Mail bij Netscape

Dit artikel delen:

Het artikel in Computable van 14 maart (pag. 1) over Netscape en vooral het afhandelen van mail in Netscape bevat een groot aantal storende fouten.

Het Post Office Protocol (POP) is, sinds het in oktober 1984 beschreven werd in RFC 918, een onderdeel van de Internet- standaarden. POP3 is het eerst beschreven in RFC 1081 van november 1988 door Marshall Rose van The Wollongong Group. Dit protocol komt dus niet van Netscape en heeft zich inmiddels in de praktijk ruimschoots bewezen.
POP3 wordt uitsluitend gebruikt voor het ontvangen van mail, niet voor het versturen daarvan. Netscape verstuurt mail met het Smtp-protocol (een Internet-standaard sinds 1981). Aan de serverkant wordt deze mail overigens meestal afgehandeld door het pakket Sendmail dat deze verder stuurt door gebruik te maken van Smtp of het oudere Uucp-protocol.
Na correctie voor deze feiten blijft er van het onderhavige artikel weinig over. Het lijkt mij daarom onwaarschijnlijk dat dit artikel een correcte samenvatting is van het rapport van de Gartner Group.
 
Chel van Gennip, Delft

Naschrift redactie
Gartner beschrijft in een commentaar op marktontwikkelingen Netscape als de grote wegbereider voor POP3, en omschrijft POP3 consequent als Netscapes POP3. Daarnaast schrijft Gartner in ditzelfde commentaar: "The other 3,5 million to 4 million use Netscape's POP3 mailer to send mail to 'Mail to'- destinations on Web pages." In het onderhavige artikel wordt niet anders beweerd. Het is dan ook een correcte samenvatting van wat Gartner in deze te melden heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Chel van Gennip