Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Unix versus NT artikel erg pro-Microsoft

De toenemende inzet van Pentium PC's als server betekent nog niet dat daarop altijd Windows NT draait; er kan ook Unix op draaien.

Ik heb me gestoord aan het artikel met de misleidende kop Unix groeit maar NT groeit harder (Computable, 31 januari 1997). Dit artikel refereert aan een onderzoek van IDC. Er worden wat ongenuanceerde cijfers uit dat onderzoek genoemd. Aan die cijfers valt geen enkele conclusie te verbinden, anders dan dat er steeds vaker machines voorzien van een Pentium Pro worden ingezet als server. Echter, om daaraan de conclusie te verbinden dat dit dan ook automatisch servers voorzien van Microsofts Windows NT betreft, vind ik vergezocht.
Er zijn tegenwoordig veel Unix-varianten voor het Intel-platform beschikbaar. Voorbeelden daarvan zijn Sun Solaris x86 en vrij beschikbare Unix-versies als Freebsd en Linux. Mijn indruk is dat vooral die laatste steeds vaker, ook in het bedrijfsleven, worden ingezet als Internetserver of brandscherm. Als er meer Pentium PC's als server worden ingezet, zouden die ook wel eens kunnen draaien met een Unix-variant; ze hoeven niet noodzakelijkerwijs van Windows NT te zijn voorzien. Het bericht is in mijn ogen dan ook weinig objectief en erg pro-Microsoft.
  
Rodney van den Oever

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-21T00:00:00.000Z Rodney van den Oever