Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Voetbal verstopt ADSL

Dit artikel delen:

In het artikel 'KPN vertraagt Adsl-aansluitingen Euronet Internet' (Computable, 6 oktober) citeert uw verslagever onder het kopje 'Voetbal' een zekere Raphael The, die opmerkt "... Als er een voetbalwedstrijd op de tv is gaat de snelheid via de kabel flink omlaag ...". Het is weliswaar een citaat, maar toch dient de redactie mijns inziens enerzijds ter bescherming van de geciteerde en anderzijds vanwege de beeldvorming bij de lezer, te voorkomen dat zulke baarlijke nonsens in Computable verschijnt.

Gelukkig is het zo dat er nog dingen zijn die niet door software worden geregeld en de stapeling van tv-kanalen (circa 34) op de kabel is er een van. Deze komen alle gelijktijdig bij iedere abonnee binnen en de kanalenkiezer van de tv selecteert er een van, zonder iets specifiek van de kabel 'op te eten' of terug te zenden. Het lijkt een beetje op de autoradio (ook broadcast). Die geeft ook niet minder geluid als er meer mensen op hetzelfde station afstemmen.
Indien het citaat, wat ik betwijfel, inderdaad op een werkelijke waarneming zou berusten, dan heeft de geciteerde waarschijnlijk zitten Internetten in een buurt waarvan de overgrote hoeveelheid van de aangeslotenen een bloedhekel heeft aan voetbal en waar de provider Casema heet. Immers, bij Casema neemt de traagheid lineair toe (dus niet: de snelheid neemt af) met het aantal actieve gebruikers.
Ik vermoed echter dat we deelgenoot zijn geworden van een droom van Raphael The, in plaats van een waargenomen verschijnsel.
 
Jan van Gennip
Delft

Humor?!?

Ook mij verraste het citaat van de heer Raphael The, die beweert dat "het alle voordelen van de kabel heeft en de nadelen mist" en "Als er voetbal op tv is, dan gaat de snelheid van de kabel flink omlaag. Bij Adsl blijft de snelheid gelijk, want je hebt je eigen lijnverbinding".
Nu begrijp ik eindelijk waarom de herhaling van een doelpunt bij de uitzending van een voetbalwedstrijd veel trager gaat dan in werkelijkheid. :-)
Ik weet niet of ik moet huilen of lachen als ik zoveel onzin gedebiteerd zie; vooral omdat het komt van een medewerker van een ISP (eentje die Adsl levert?). Het toont voor mij aan hoe bedroevend de kwaliteit van ISP-personeel kan zijn.
Heeft de redactie van een vakblad als Computable niet ook een professionele verantwoordelijkheid om een kanttekening te plaatsen bij een dergelijke stupide opmerking of op z'n minst mensen tegen zichzelf te beschermen?
 
Benno Zuure
Apeldoorn

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Jan van (e.a.) Gennip
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.