Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Productiviteit door Vodafone fors gestegen

Computable Expert

Steven Kop BA
Directeur, Creatieve Koppen. Expert van Computable voor het topic Maatschappij.

Vodafone heeft gezorgd voor een enorme productiviteitsverhoging in Nederland. Het bedrijf, dat al geruime tijd oplossingen biedt die de productiviteit van mensen kan verhogen, heeft een unieke dienst verleend aan bellend Nederland. Vodafone heeft onlnags namelijk alle prikkels die de concentratie van mensen kunnen verstoren uitgeschakeld. Om dit te bereiken is het hele Vodafone-telefoonnetwerk uit de lucht gehaald. Het doel van Vodafone was om de productiviteit van de mensen te verhogen.

Vodafone staat in Nederland bekend als telefoonprovider. Naast telefoonabonnementen biedt Vodafone ook mobiele internetabonnementen voor telefoons en laptops. Duizenden mensen hebben door de zo genoemde ‘productiviteitsactie' van Vodafone geen mobiele gesprekken kunnen voeren en geen sms-berichten kunnen versturen. Hiernaast was het niet meer mogelijk voor mensen om geprikkeld te worden door nieuwe mailtjes op hun mobiel.

De mensen die ik na de actie mobiel heb gesproken vertelden mij dat ze in tijden niet zo productief zijn geweest.

Ben : 'Heerlijk productieve dag gehad. Ik werd niet gestoord door telefoongesprekken. Aan het einde van de dag had ik wel zeven voicemails, maar de meeste daarvan waren zinloos. Uiteindelijk een enorme besparing in tijd.'

Bert : 'Gisteren zat ik veel in de auto. Vanwege het feit dat ik geen gebruik kon maken van mijn mobiele telefoon heb ik mij uitstekend mentaal kunnen voorbereiden op de afspraken die dag. Ook kwam ik zeer ontspannen thuis.'

Valentijn : 'Eerst reageerde ik boos op het feit dat het netwerk plat lag. Hierna merkte ik pas hoe ontspannen ik werd bij de gedachte nu eindelijk eens niet gestoord te worden. Ik heb me zeker een uur lang kunnen concentreren op een offerte. Ik heb vandaag veel werk gedaan waar ik anders nooit aan toe kom... Een bijzondere ervaring.'

Namens alle Vodafone-abonnementhouders: Bedankt Vodafone!

Het is bijzonder vreemd dat Vodafone niet voet bij stuk heeft gehouden door te blijven melden dat ze deze actie voor de mensen hebben gedaan. Na een aanzienlijk aantal reacties van mensen die het unieke initiatief niet konden waarderen heeft het telefoniebedrijf er voor gekozen het initiatief een storing te noemen. Ze hebben zich helaas laten verleiden om voor de gemakkelijkste weg te kiezen.

Steven: 'Ik baalde enorm. Sinds een aantal dagen is mijn abonnement bij Vodafone opgezegd en ben ik overgestapt naar T-Mobile. Gisteren ben ik dus niet zo productief geweest als de klanten van Vodafone... Ik ben benieuwd wanneer T-Mobile ook zulke goede ideeën gaat uitvoeren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er zit ook een knop op je apparaat. Kom zelf in actie en wacht niet de bovengenoemde initiatieven af van de telecomgiganten.

Hmmm....

Volgens mij hadden een aantal vodafone klanten hier afgelopen week toch echt andere idee�n over :)

Flauw dat KPN probeert zo'n goed initiatief te kopieren...

Ook bedankt Vodafone, voor die vele uren minder ethervervuiling door onnodige GSM/UMTS/GPRS straling!

Wel eens goed dat mensen beseffen wat voor een slaaf ze geworden zijn van een mobieltje; het is eigenlijk te triest voor woorden.
Misschien weer eens face-to-face ECHT met elkaar in gesprek, beter dan dat oeverloze zogenaamde social network gezever.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-19T17:16:00.000Z Steven Kop
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.