Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Populariteit mobiele telefoon vereist mobiele strategie

Dit artikel delen:

Computable Expert

Kasper de Wijs
Online marketeer, Delta Lloyd Groep. Expert van Computable voor het topic Mobility.

Uit onderzoek van Synovate blijkt dat maar liefst 97 procent van de Nederlanders beschikt over een mobiele telefoon (5 procent heeft er zelfs twee!). Dat de mobiele telefoon voor velen onmisbaar is in het dagelijks leven blijkt wel uit het feit dat 64 procent niet zonder mobiel de deur uit gaat. Dit biedt kansen voor bedrijven.

Met toestemming kun je iemand direct, altijd en overal via zijn mobiele telefoon bereiken. Andersom kan iedereen op elk gewenst moment jou (als organisatie) ook bereiken, eventueel getriggered door een ander medium als internet, radio, tv, print of buitenreclame.

'Nu is de tijd om een mobiele strategie te formuleren', zegt marktonderzoeker Forrester in zijn onderzoek naar mobiel internetgebruik. Het bedrijf voorziet dat de penetratie van mobiel internet in Nederland de komende vijf jaar met een factor drie groeit.

Voor ict-managers, marketeers en beleidsmakers is het moment aangebroken om na te denken over de ‘mobiele strategie' van hun organisatie. Wat kan het gebruik van de mobiele telefoon betekenen voor de (potentiële) klanten?

Tip! Plan een brainstormsessie waarbij je antwoord probeert te geven op de vraag hoe je (potentiële) klanten toegevoegde waarde kunt bieden door de inzet van mobiel. Wat zou voor (potentiële) klanten in hun dagelijks leven handig, leuk of relevant zijn? En hoe kunnen jullie als organisatie hierop inspelen?

Hulp nodig? Er zijn diverse gespecialiseerde bedrijven die kunnen helpen met dit vraagstuk. Deze bedrijven kunnen je ook meer vertellen over de (on)mogelijkheden van diverse technologieën (sms, mms, IVR, mobiele websites, applicaties, mobile video, etc.) en je daarnaast helpen met het maken van keuzes op basis van je doelstellingen, branche en de doelgroep. Daarnaast kunnen ze helpen bij 'make or buy'-beslissingen.

Met een juiste mobiele strategie kan je optimaal profiteren van de kansen die de mobiele telefoon biedt. Plan een brainstorm en grijp die kansen!

Kasper de Wijs
Mobillion

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laat ik nu juist blij zijn dat die storm tussen mijn brains is gaan liggen en mijn mobiel heb weggegooid :-)

@RV, gefeliciteerd je hoort nu bij de 3% :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-10T10:55:00.000Z Kasper de Wijs
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.