Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Private GSM gaat het helemaal maken, mark my words

Dit artikel delen:

Computable Expert

Johan Valk
Man Director, WELCOMEWORKS. Expert van Computable voor de topics Mobility en Zorg.

Nu de dect guardband is vrijgegeven, kan door het plaatsen van een picocel in bedrijfspanden een eigen laagvermogen gsm-zender worden gecreëerd. Als de mobiele telefoons van medewerkers op dit netwerk worden aangemeld en de omgeving wordt aangesloten op een inhouse gsm-netwerk, dan is een eigen gsm-infrastructuur een feit.

Aan de mobiele telefoniegesprekken tussen de toestellen binnen het private gsm-netwerk en eigen vaste telefonie-infrastructuur zijn geen kosten verbonden.  Bovendien ervaren gebruikers op hun gsm-toestel de gemakken van verkort bellen en functionaliteit als doorschakelen en iemand in de wachtstand zetten.

Voice over wlan was voorheen mogelijk met speciale toestellen, maar die oplossing was niet goedkoop, storingsgevoelig en bovendien hadden medewerkers dan twee toestellen: hun gsm en hun voice over wlan-telefoon. De oplossing voor dat laatste probleem lag in dualmode-toestellen die zowel via het wifi-netwerk als via een gsm/gprs-netwerk kunnen bellen, maar deze oplossing was zo mogelijk nog duurder. Nu de dect guardband is vrijgegeven, kan je een oplossing bouwen die qua gebruikersvoordelen sterk lijkt op 'fixed to mobile convergence' via duale toestellen, één telefoon, één nummer, functionaliteit als verkort kiezen en eenvoudig doorverbinden, maar tegen een fractie van de kosten. Private gsm gaat het helemaal maken, mark my words!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben benieuwd hoeveel mensen nu weer last krijgen van slapeloze nachten en enge ziektes.
Want er komen weer enge stralingsapparaatjes bij.. ;-)

Private GSM is zeker een belangrijke ontwikkeling. Maar of het het helemaal gaat maken is maar zeer de vraag.

Private GSM biedt namelijk 3 belangrijke zaken die ook op een andere wijze kunnen worden ingevuld:
1) Gegarandeerde (indoor) dekking. Dit kan echter ook geregeld worden met een indoor oplossing van een provider (bv een repeater).
2) Extra functionaliteiten op GSM. Deze kunnen echter ook geboden worden door integratie van GSM met de PABX.
3) Lage kosten. Deze kunnen echter ook met de huidige in de markt beschikbare abonnementsvormen worden geboden, bijvoorbeeld door onderling bellen af te kopen en een verbinding te maken tussen PABX en het mobiele net.

Belangrijk is te onderzoeken hoe GSM bij een organisatie zou moeten worden ingepast en welke oplossing daar het best bij past (qua dekking, functionaliteit en kosten). Private GSM is ??n van de mogelijke varianten.

Zijn er voor het toepassen van picocellen niet sowieso nog een paar andere hordes te nemen? Ik dacht dat deze wel degelijk op de backbone van een MNO moeten worden aangesloten? En welke MNC wordt er gebruikt?

Check onze website RadioAccess.nl...
Er zijn vele andere voordelen van Private GSM te bedenken en ik sluit me volledig aan bij de schrijver van het artikel, ''Private GSM gaat het helemaal maken''

Interesse om hier verder met mij over te praten? info@radioaccess.nl

Het is een combinatie van bovengenoemde oplossingen, dus Private GSM, GSM repeaters met een DAS en de juiste koppeling met de PABX (telefooncentrale).

Is het mogelijk te roamen tussen 'private gsm' en mijn provider netwerk, of heb ik hier dual sim toestellen nodig.
Werkt gprs/umts ook zodat alle smartphones geen problemen kennen?

Nadeel blijft de vereiste dual sim om echt praktisch te kunnen werken. Waarom wordt toch geen koppeling gelegd met een reeds bestaande SIM?

Een dual SIM is niet nodig op basis van de combinatie Private GSM met macro Roaming: de oplossing van VastMobiel

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-07T21:36:00.000Z Johan Valk