Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Sirenes

Dit artikel delen:

Het blijft tobben met de automatisering van de zwaailichtensector. Al sinds 1995 praten hoge politieambtenaren, korpsbeheerders en politici over de invoering van het digitale communicatienetwerk C2000, waardoor de meldkamers van politie, brandweer, ambulance en marechaussee met één zogeheten Geïntegreerd Meldkamer Systeem kunnen werken. C2000 moet een einde maken aan de lappendeken van tientallen verouderde analoge meldkamersystemen van de verschillende hulpdiensten.

C2000 is een peperduur project. Op een vorige week gehouden politiecongres bleek dat de aanwezige bromsnorren grote twijfels hebben over de financiële haalbaarheid van het systeem. Een test van het systeem in Amsterdam wees uit dat het goed werkt, maar de politieambtenaren vrezen dat de exploitatiekosten voor de nieuwe digitale meldkamers vele malen hoger zullen uitvallen dan is begroot. De hulpverleningsdiensten zijn nu bang dat zij de extra kosten moeten ophoesten en hebben alweer aan de bel getrokken bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ze eisen dat gemeenten en zorgverzekeraars de extra kosten voor hun rekening nemen, anders zou de invoering wel eens niet door kunnen gaan.
Onbegrijpelijk eigenlijk, want de begroting voor C2000 staat al op meer dan zevenhonderd miljoen euro. Hopelijk loeien de sirenes inmiddels bij Binnenlandse Zaken. Het zou niet de eerste keer zijn dat een ict-project bij de overheid gigantisch uit de klauwen loopt.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-15T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.