Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Ruimere export cryptografie

Dit artikel delen:

De versoepeling van de Amerikaanse exportbeperkingen op cryptografie-programmatuur hangt samen met de voortdurend groeiende verwerkingscapaciteit, zo meent Christiaan van Dijken.

Volgens het artikel Bill Clinton versoepelt export van cryptografie (Computable, 11 oktober 1996) heeft de Amerikaanse regering onlangs de uitvoer van krachtige cryptografie-programmatuur 'versoepeld' tot een sleutellengte van 56 bits. Omdat de Verenigde Staten zelf ook last ondervinden van criminaliteit, hebben de exportbeperkingen weinig te maken met criminaliteitsbestrijding, maar meer met spionage-activiteiten. De versoepeling is slechts een weerspiegeling van het feit dat de verwerkingscapaciteit (en daarmee het vermogen om 'cryptogrammen' te kraken) van computers in dezelfde prijsklasse jaarlijks met meer dan 75 procent toeneemt.
 
Ch. van Dijken, Gouda

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-01T00:00:00.000Z Christiaan van Dijken
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.