Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Astrata vertrouwt op oplossingen van Interoute

Als tienduizenden vrachtwagens de hele dag gegevens over hun locatie, brandstofgebruik en rijgedrag pushen naar de centrale fleetmanagement applicatie en deze data realtime inzichtelijk moet zijn om de belading en ritten zo efficient mogelijk te plannen, dan is het logisch dat het hosting platform aan de hoogste eisen qua beschikbaarheid en snelheid moet voldoen.

Dat is precies wat Interoute faciliteert voor Astrata, specialist in value added oplossingen voor fleetmanagement. Bovendien zorgt Interoute ervoor dat Astrata telefonisch altijd bereikbaar is en dat collega's uit de verschillende landen kunnen samenwerken als één team.

Astrata biedt effectiever fleetmanagement aan alle soorten transport- en logistiekbedrijven, die hiermee duurzamer, veiliger en kostenefficiënter kunnen werken. Het vlaggenschip is DriverLinc, een geavanceerde Android-tablet die niet alleen voortdurend data doorgeeft over brandstofverbruik, rijtijd, locatie en rijgedrag, maar ook geïntegreerde navigatie heeft en waar nieuwe berichten, planning en interactieve wokflows naar toe kunnen worden gestuurd. Personeels- en brandstofkosten vormen de hoogste kosten voor transportbedrijven. De oplossingen van Astrata zorgen voor betrouwbaar, veilig en eenvoudig inzicht hierin en daarmee kunnen transportbedrijven tot 10 procent efficiënter werken. In de logistieke branche waar veel druk is om kosteneffectiever te zijn dan de concurrentie, leidt dat tot een duidelijk concurrentievoordeel.

Peter Valent, it-manager bij Astrata Europe: 'We hebben gekozen voor managed hosting bij Interoute, omdat we ons daarmee volledig kunnen richten op het innoveren van onze fleetmanagement oplossingen, waarmee onze klanten efficiënter kunnen werken.' Alle data en updates die de vrachtwagens en chauffeurs gedurende de hele dag sturen, worden verzameld, verwerkt en geanalyseerd op het hostingplatform, FleetVisor, dat door Interoute wordt beheerd. Er komen duizenden berichten per minuut binnen. Elke actie die een vrachtwagen doet, is een bericht.

24/7 business continuity

De klanten van Astrata hebben via het fleetmanagement portal Fleetvisor realtime inzicht van en controle over hun chauffeurs en voertuigen. Hiermee kunnen ze zo nodig de operationele planning bijsturen. Tevens geeft het op langere termijn de trends weer, zodat ze strategisch inzicht hebben.

'De betrouwbaarheid van deze inzichten is alleen gegarandeerd wanneer de applicatie de gegevens betrouwbaar verzamelt en meteen verwerkt. De technische eisen die dit stelt aan het hostingplatform, waaronder de storage, zijn hoog. Interoute heeft ons bijzonder goed geadviseerd zodat we de zo benodigde 24/7 business continuity kunnen behalen.'

Hosted Skype for Business

Onlangs heeft Astrata besloten om de oude telefooncentrales uit te faseren en alle telefonie te laten verlopen via Hosted Skype for Business van Interoute. Interoute heeft voor alle landen waarin Astrata Europe actief is locale telefoonnummers gefaciliteerd waarmee in- en uitgebeld kan worden. Elke medewerker van Astrata heeft een eigen lokaal nummer waarmee gebeld kan worden op elke plek in de wereld. Tevens is het nu eenvoudiger voor de teams om samen te werken vanwege de geïntegreerde mogelijkheid om te videoconferencen. Interoute One Bridge is hiervoor de basis en maakt het tevens mogelijk om met klanten en leveranciers eenvoudig een videovergadering op te zetten via Skype of Web RTC.

'Deze migratie naar Hosted Skype for Business van Interoute heeft alle losse oplossingen die we hadden voor bellen, vergaderen en contact center, verenigd in één oplossing. Het werkt prettiger en levert ons ook nog eens een besparing op.' Bijkomend voordeel voor Astrata was dat hierdoor de verhuizing van het kantoor een stuk eenvoudiger werd, omdat de oude centrale met alle losse toestellen niet meer meegenomen hoefde te worden.

Over de toekomst is Valent duidelijk: 'Onze fleetmanagment oplossingen blijven in ontwikkeling om de toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten. Er zullen steeds meer functionaliteiten en applicaties worden toegevoegd, bijvoorbeeld elektronische vrachtbrieven. Ook zullen er andere bronnen van informatie worden gekoppeld, zoals wearables die de fysieke gesteldheid van de vrachtwagenchauffeur in de gaten houden. De hosting bij Interoute is hierin de stabiele factor en geeft ons tevens een eenvoudige route om op termijn over te stapen naar hosting die volledig in de Interoute cloud is en in meerdere datacenters.'

Techniek

Astrata maakt gebruikt van managed hosting in het Interoute datacenter op Schiphol-Rijk voor de fleetmanagement applicatie, Fleetvisor. De private cloud oplossing die door Interoute is opgebouwd voor Astrata bestaat uit onder andere een HP 3PAR 7450 all-flash ssd array, vanwege het feit dat de fleetmanagement applicatie zeer i/o-intensief is. De Interoute Hosted Skype for Business oplossing wordt gehost op het VDC-platform van Interoute.

Hosted Skype for Business maakt gebruik van sip-trunks voor lokale nummers om in- en uit te bellen. Bovendien heeft Hosted Skype for Business videoconferencing integratie (Interoute One Bridge) waarmee via elk device deelgenomen kan worden aan een vergadering. Medewerkers van Customer Support maken gebruik van Interoute Contact Centre, een add-on voor Interoute Hosted Skype for Business.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-08T10:53:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.