Telewerkproef Interpolis valt in de prijzen

Dit artikel delen:

Interpolis ontving gisterenavond uit handen van Tweede-Kamerlid Hella Voûte (VVD) de Telewerk Prijs 1997. De dochter van de Rabobank kreeg de hoofdprijs vanwege de plaats die ze in het nieuwe hoofdkantoor voor telewerk heeft ingeruimd. De jury noemde de telewerkproef van Interpolis een "goed voorbeeld" voor andere bedrijven. De Telewerk Aspect Prijs ging naar Twijstra Gudde.

Vorige jaar startte Interpolis een vernieuwingsproject voor het hoofdkantoor in Tilburg. In het nieuwe gebouw heeft geen enkele medewerker een vaste werkplek. De ruimtes zijn wat inrichting betreft aangepast aan de aard van de werkzaamheden: de medewerkers zoeken telkens een nieuwe plek uit, passend bij de werkzaamheden die ze op dat moment moeten verrichten. "De beslissing van Interpolis om het flexibele kantoorconcept in één keer op grote schaal in te voeren, getuigt van grote moed", aldus het juryrapport. Het verzekeringsconcern heeft het afgelopen jaar een telewerkproef ingevoerd om te onderzoeken in hoeverre telewerken aansluit bij kantoorvernieuwing. De deelnemers werkten maximaal drie dagen per week thuis. Volgens Interpolis is aanwezigheid van twee dagen op de werkbasis vereist om de collegiale sfeer op peil te houden. Thuis hebben de telewerkers de beschikking over alle noodzakelijke apparatuur om dezelfde toegang tot software en gegevens te krijgen als op kantoor. Het onderzoek is volgens de jury van groot belang, "omdat kantoorinnovatie wel eens een enorme stimulans voor de invoering van het telewerken in Nederland kan betekenen." Een aantal medewerkers zonder vaste werkplek is inmiddels overgegaan op telewerken. Uit een onderzoek van Interpolis bleek dat deze ontwikkeling kosten bespaart. De prijswinnaar zal telewerk verder invoeren. In de toekomst zullen bij Interpolis ongeveer vierhonderd mensen gaan telewerken.

Aspectprijs

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van werkgevers, vakbonden, ministeries, gemeenten en bedrijfsleven, had eerder ABN Amro en Otto genomineerd voor de prijs. De bank had de nominatie te danken aan de invoering van telewerken in het kantoor van de Effecten Services in Breda, waar voor 25 telewerkers dertien wisselwerkplekken zijn ingericht. Het project van ABN Amro leidde tot resultaten, want de afdeling verhoogde de productiviteit en bespaarde 20 procent op huisvestingskosten. Bij Otto werken tachtig telefonistes van de klantenservice thuis. Ze zijn ook in het weekend bereikbaar. Twijnstra Gudde ontving de Aspect Prijs voor de methode die is ontwikkeld voor implementatie van flexibele kantoorconcepten. Twijnstra Gudde maakte een concept, met behulp waarvan de werkomgeving aangepast kan worden aan de veranderingen die telewerken met zich mee brengt. De prijsuitreiking is een initiatief van N.T.Forum, een organisatie die de mogelijkheden van telewerken onder de aandacht wil brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.