Nxs Internet ontwikkelt business met ADC's

Nxs Internet heeft in zijn datacenters nieuwe generatie Application Delivery Controllers (ADC's) geïmplementeerd om de applicatieperformance richting klanten te verhogen en nieuwe business te ontwikkelen. Met de gekozen 'all-in-one' oplossing kan deze internet service provider nu flexibeler inspelen op veranderende managed hosting behoeften.

Nxs Internet heeft drie datacenters in Amsterdam, waarmee het tot de grotere providers in de Nederlandse hosting markt behoort. Met zo'n 35 medewerkers wordt alle gebruikelijke Internet services aangeboden, variërend van domeinregistraties tot virtuele, co-located en managed hosting, en rackspace. Het bedrijf heeft ongeveer vijfhonderd klanten in verschillende marktsectoren, waaronder in de it-branche, overheid en retail. Die hechten veel belang aan hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, omdat internet-diensten steeds belangrijker worden voor hun online groei. Behalve in mogelijke verhoging van de kwaliteit investeert Nxs Internet tevens in duurzaamheid, door gebruik te maken van groene energie in de datacenters en energiebesparende koeltechnieken.

Omdat de hosting markt snel groeit en sterk concurrerend is, zijn altijd beschikbare en steeds sneller presterende applicaties van bedrijfskritisch belang voor providers. Dat regelde Nxs in eerste instantie met een softwaregebaseerde 'load balancing'-oplossing die op de servers draaide. Om de beschikbare hostingcapaciteit flexibeler te kunnen schalen, is Nxs de toegevoegde waarde van nieuwe generatie load balancers gaan onderzoeken. Daaruit bleek dat die zowel de applicatieperformance als hun groeikansen konden verbeteren. 'Omdat onze klanten een grotere diversiteit aan applicaties met toenemende snelheidswensen gebruiken, groeide onze behoefte om daar flexibeler invulling aan te kunnen geven', vertelt Managed Services Director Henk Nijland .

Nxs Internet is op advies van Xantaro bij A10 Networks terechtgekomen en heeft van deze leverancier een aantal AX Series ADC's geïmplementeerd. Elke AX ADC is een schaalbare oplossing die op een flexibele wijze in meerdere virtuele ADC's te verdelen is om applicaties en klantomgevingen met verschillende prestatiebehoeften te ondersteunen. Ze bieden uitgebreide laag 4-7 functionaliteit, extra netwerkbeveiliging en virtualisatietechnieken, waaronder aVCS (Virtual Chassis) en multi-tenancy, op basis van een 64-bit OS (ACOS). 'Dankzij de investering in ADC's hebben wij niet alleen onze eigen prestaties richting klanten kunnen verbeteren, maar beschikken wij nu ook over een platform om hen op maat 'load balancing' te leveren', aldus Nijland.

Behalve de al genoemde performanceverbetering bieden de AX ADC's Nxs Internet ook de mogelijkheid om de 'load balancing' te verdelen over twee datacenters, wat de redundantie verhoogt. Verder kunnen zij met de caching en SSL-offloading functies het actuele applicatieverkeer eenvoudiger en inzichtelijker managen. Tenslotte vereenvoudigt het per klant op maat kunnen toewijzen van ADC-functionaliteit de dagelijkse bedrijfsvoering en het lifecycle management van de netwerkapparatuur.
'De AX ADC's van A10 Netwroks bieden ons als internet service provider samengevat een 'all-in-one' oplossing om flexibeler in te kunnen spelen op de veranderende managed hosting behoeften van onze klanten', concludeert Nijland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-30T10:28:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.