Twinfield kiest co-locatie bij Interxion

Interxion

Twinfield, aanbieder van SaaS-boekhouddiensten voor ondernemers, bedrijven en accountantskantoren, gebruikt het co-locatiedatacenter AMS 5 van Interxion op Schiphol-Rijk. Ook in Düsseldorf heeft Twinfield de keuze gemaakt voor een datacenter van Interxion. De softwareleverancier kiest voor de Europese datacenters vanwege expansiestrategie, juridisch voordeel Europese privacywetgeving en hoogste standaard van kwaliteitseisen.

'Wij verkopen vertrouwen', zegt Maurice Tijhuis, ad-interim verantwoordelijk voor interne it, hosting en security. 'Omdat wij met onze software in de cloud aan de hoogste kwaliteitseisen moeten voldoen, zijn - naast gegarandeerde uptime en security -  ook de fysieke behuizing, de Europese juridische entiteit en de dagelijkse operatie van belang.'

Twinfield, onderdeel van het beursgenoteerde Wolters Kluwer, is een internationale leider op het gebied van online boekhouden. Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in fiscale, boekhoud- en audit-diensten. Zowel kleine als grote organisaties kunnen via Twinfield, tegen een vast bedrag per maand, op een efficiënte en veilige manier hun boekhoudkundige administratie in de private cloud delen met administratie- en accountantskantoren. Twinfield was de eerste partij in Nederland die in 2000 met online boekhouden startte en haar oplossingen worden inmiddels gebruikt door tienduizenden bedrijven en administratie- en accountantskantoren in Nederland, Engeland, België en Duitsland.

Exponentiële groei

Twinfield maakt een exponentiële groei door in Europa. Met het oog op een sterk groeiende behoefte aan meer datacentercapaciteit voor haar bestaande klanten, uitbreiding van het klantenbestand en de wens om op meer geografische locaties aanwezig te kunnen zijn, startte Twinfield een selectieproces om de beste partij voor colocatiediensten te vinden. 'Wij hebben voor Interxion gekozen omdat we een totaalpakket hadden met hoge eisen voor onze cloud-dienstverlening', aldus Tijhuis. 'Bij de eerste kennismaking kwam Interxion op ons over als een zeer professionele partij. Wij hebben nauwgezet gekeken naar de financiële stabiliteit, de kwaliteit van dienstverlening, de in house-faciliteiten, de SLA’s, de certificering en de toegangsprocedures. Procedures die voor zowel mensen als voor apparatuur zijn gedefinieerd. Maar ook zaken als de voorzieningen van stroomleveranties, de koeling en de prijs zijn voor ons belangrijk. Interxion voldoet aan al onze eisen en wensenUiteindelijk vormt een lage latency en optimale beschikbaarheid voor onze klanten de kern van onze financiële dienstverlening. En van onze betrouwbaarheid.'

Twinfield heeft niet alleen gekeken naar de elementaire voorwaarden die Interxion kan bieden als kwalitatief hoogstaande colocatiedatacenterleverancier. Ook het professionele en prettige contact met het team speelde een rol bij het selectieproces. Verzoeken werden snel opgevolgd en Interxion toonde zich een organisatie die bereid is op een ondernemende wijze mee te denken. En de kosten blijven beheersbaar doordat de mogelijkheid er is op elk gewenst moment in de datacentercapaciteit op te schalen of te verlagen. Ook de strategische ligging van datacenters van Interxion ten opzichte van de belangrijkste fiberroutes heeft meegespeeld. Tijhuis: 'Interxion zit dicht bij de AMS-IX en daarmee is de verzekering van lage latency en uitstekende connectiviteit met andere datacenters. In het datacenter van Interxion kunnen onze verbindingen direct met glasvezel worden gekoppeld aan de NL-IX met wie wij een contract hebben'.

Inhouse-faciliteit

Twinfield heeft bij Interxion de beschikking over een afgesloten cage. Een eigen afgeschermde ruimte binnen een gedeelde colocatieruimte waar gevirtualiseerde servers staan en gebruik wordt gemaakt van de centrale voorzieningen op het gebied van stroom, brandpreventie en koeling. 'Als organisatie zijn we daar heel kritisch in,' vervolgt Tijhuis. 'Het mag natuurlijk niet zo zijn dat iemand zich via de ruimte boven onze cage toegang kan verschaffen tot onze servers of dat er een kabeltje ligt dat zo kan worden doorgeknipt.'

Omdat Twinfield een financiële dienst aanbiedt via de cloud, is een aantal factoren heel belangrijk. Performance en snelheid dienen ervoor te zorgen dat de boekhoudingen op elk moment van de dag beschikbaar en inzichtelijk zijn. Security is een kernwaarde voor het bedrijf omdat louter vertrouwelijke en persoonlijke informatie wordt ingevoerd en via de cloud toegankelijk is. Via de datacenters van Interxion moeten de diensten van Twinfield altijd beschikbaar zijn, zonder dat er storingen optreden. Ook de beveiliging in de vorm van firewalls en intrusion prevention-systemen is optimaal geregeld . Daarbij komt dat Twinfield, als online softwareleverancier, het hoogste certificeringsniveau nastreeft. Dat Interxion volledig gecertificeerd is, is een onderdeel van het verlenen van deze topcertificering door Zeker-OnLine.

Keuze voor Europees datacenter

'Vanuit steeds meer landen in Europa biedt Twinfield haar online boekhouddienst aan. Zo zijn er vestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De benodigde capaciteit wordt steeds groter daar waar het gaat om administraties, het aantal gebruikers per dag en de onderliggende infrastructuur. Het is dus van belang continu de capaciteit te monitoren. Ik verwacht dat we onze capaciteitsbehoeften enigszins beheersbaar kunnen houden door efficiency-slagen, maar we zullen hoe dan ook fors groeien', zegt Tijhuis.

Voor Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk gebruikt Twinfield het datacenter van Interxion op Schiphol-Rijk. Voor de Duitse markt is ook gekozen voor een lokaal datacenter van Interxion. Dit omdat de Duitse wet verplicht dat de data fysiek in Duitsland wordt opgeslagen. Mocht Twinfield in de toekomst de Amerikaanse markt opgaan, dan wordt nagedacht over een Amerikaanse leverancier van datacenterdiensten. 'Maar dat zal dan alleen gelden voor de Amerikaanse markt. Nooit voor Europa. De Patriot Act, waardoor de Amerikaanse overheid verregaande toegang heeft tot data op cloud servers, zou voor diverse van onze grote Europese klanten een afschrikkend effect hebben.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-29T08:21:00.000Z Externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.