'Jaar 2000 niet saai'

In het belang van de branche stelt Randstad het op prijs een 'wat overbelichte uitspraak' van directeur Sevenstern tot zijn ware proporties terug te brengen. 

In het commentaar van uw hoofdredacteur (Computable, 23 januari 1998) wordt gesteld dat directeur J. Sevenstern van Randstad Automatiseringsdiensten tijdens het laatste Telecongres de aanpak van de 'jaar 2000'-problematiek een 'simpele en saaie' klus noemt, die vooral routinematig van aard is. Jammer dat dit citaat zo wordt overbelicht. De omvang en economische impact van het millenniumprobleem voor de Nederlandse economie vraagt om een gebalanceerde berichtgeving. In het belang van de branche is enige toelichting dan ook op zijn plaats.
Randstad is van mening dat het 'jaar 2000'-project met geen of weinig automatiseringservaring een boeiende baan kan bieden met uitzicht op een carrière in de automatisering op langere termijn.
De omvang van het 'jaar 2000'-probleem in Nederland en de grote behoefte aan mankracht om de benodigde aanpassingen door te voeren vragen om een gezamenlijke aanpak van de branche. De groeiende personeelsschaarste maakt een zorgvuldige afweging bij de inzet van ervaren automatiseerders noodzakelijk. In dit kader dient per projectteam een ideale mix te worden gecreëerd tussen ervaren en onervaren IT-ers. De meer routinematige werkzaamheden kunnen daarbij heel goed worden uitgevoerd door de startende medewerkers. Veeleer dan te putten uit de bekende vijver, vindt Randstad het een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de branche om de instroom van automatiseerders te vergroten. Zo is Randstad Millenniumservices sinds een aantal maanden met een apart opleidingstraject gestart voor mensen met uiteenlopende achtergronden zonder of met weinig automatiseringservaring. Zij worden na het opleidingstraject ingezet voor diverse millenniumprojecten bij onze opdrachtgevers.
De retorische vraag van uw hoofdredacteur over hoe Randstad de vacatures voor het millenniumproject denkt te vervullen, hoop ik hiermee afdoende te hebben beantwoord.
 
mevr. drs. A.K. Pieroen
Corporate Communicatie
Randstad Diensten Groep bv

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-13T00:00:00.000Z A.K. Pieroen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.