Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

CARDSS-team valideert Beslisboom Hartrevalidatie 2010 in het CS-EZIS.Net

Dit artikel delen:

De implementatie van de Beslisboom Poliklinische Indicatiestelling Hartrevalidatie 2010 in het CS-EZIS.Net van ChipSoft is gevalideerd door het CARDSS-team van de afdeling Klinische Informatiekunde van het AMC in Amsterdam. Ruim honderd, vooraf gedefinieerde, klinische scenario’s zijn succesvol doorlopen met de software.

Bij alle scenario’s was vooraf exact gedefinieerd welke informatie ingevoerd zou worden en wat de bijbehorende output diende te zijn. De hartrevalidatiesoftware van ChipSoft is hiermee officieel ‘geschikt voor het wetenschappelijk onderzoek met de Beslisboom Poliklinische Indicatiestelling Hartrevalidatie 2010, dat wordt uitgevoerd door het Academisch Medisch Centrum (CARDSS-II Studie)’.

De grote kracht van het hartrevalidatiedossier van ChipSoft ligt in de integratie met het CS-EZIS.Net, waardoor alle patiëntgerelateerde registraties binnen een zorginstelling, zoals metingen en labwaarden, direct beschikbaar zijn voor alle artsen die een behandelrelatie hebben met de patiënt. In tegenstelling tot stand-alone oplossingen biedt ChipSoft hiermee een totaaloverzicht omtrent de patiënt en zijn traject.

Beslisondersteuning

Het hartrevalidatiedossier biedt uitgebreide ordermogelijkheden en beslisondersteuning aan de behandelaars. Laatstgenoemden helpen onder meer de behoefte aan het type hartrevalidatie voor individuele patiënten te bepalen; aan de hand van de data die de behandelaar registreert, legt het CS-EZIS.Net eventuele beslissingen en bijbehorende vervolgacties voor. De behandelaars doorlopen een vijftal hoofdvragen over het fysiek functioneren, de psychische en sociale gesteldheid, de risicofactoren, en het risicogedrag van de patiënt. Een beslisboom leest uit de ingevulde waarden de mogelijke revalidatiedoelen af en geeft een advies voor het volgen van bepaalde acties om deze doelen te bereiken. Vervolgens besluiten de cardioloog en overige behandelaars binnen het hartrevalidatieteam of zij deze doelen en interventies wel of niet volgen. De verantwoordelijkheid voor de keuze van het juiste traject blijft bij hen liggen; het systeem geeft een (niet bindend) advies.

Allesomvattende dossiervoering

Naast de ondersteuning bij de indicatiestelling, zijn ook de registraties van andere disciplines, zoals de fysiotherapie, geïntegreerd binnen het dossier en zijn er efficiënte mogelijkheden voor de tussentijdse en afsluitende evaluaties. Dit maakt de dossiervoering rondom revaliderende hartpatiënten compleet. De gevalideerde implementatie van de Beslisboom Poliklinische Indicatiestelling Hartrevalidatie 2010 en de verregaande integratiemogelijkheden van het hartrevalidatiedossier met overige specialismen en disciplines, zorgen ervoor dat zorginstellingen de revalidatie van hartpatiënten optimaal kunnen ondersteunen met het CS-EZIS.Net van ChipSoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-26T08:55:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.