Randstad helpt Cap bij werving 2000-specialisten

Randstad Millennium Service, een onderdeel van de Randstad Holding, gaat de komende drie jaar automatiseerders werven en opleiden om te werken aan de Jaar 2000-problematiek bij klanten van Cap Gemini.

De ondernemingen hopen door deze samenwerking voldoende Jaar 2000-specialisten te werven. Randstad Millennium heeft dergelijke overeenkomsten gesloten met verscheidene bedrijven, waaronder Origin. De in februari van dit jaar opgerichte Randstad-dochter houdt zich met name bezig met het werven en opleiden van Jaar 2000-personeel. "Naar schatting zijn voor het aanpassen van de automatiseringssystemen in Nederland ongeveer achtduizend nieuwe mensen nodig. Onze Millennium Service hoopt duizend Jaar 2000-specialisten in dienst te nemen", aldus Michel Stokvis van Randstad. Cap Gemini-directeur Van Breugel verwacht dat samenwerking meer flexibiliteit biedt bij het uitvoeren van het Jaar 2000-vraagstuk.

Wachtlijst

Randstad verwacht de komende jaren voldoende mensen te werven om aan de vraag van de partners te voldoen. "Kijk, wij beschikken over een uitgebreid netwerk. Randstad kan tot in iedere straat in Nederland mensen traceren die werk zoeken. Hierdoor zijn we in staat te werven tot in de haarvaten van de arbeidsmarkt." Op dit moment heeft Randstad zelfs een aantal Jaar 2000-specialisten op een wachtlijst moeten zetten. "We hebben nu meer capaciteit dan van ons wordt gevraagd. Maar, omdat ik binnenkort een enorme toename van de vraag verwacht, is het goed om over een reserve te beschikken", licht Stokvis toe. De samenwerkingsovereenkomst tussen de ondernemingen loopt in principe over drie jaar af. Stokvis verwacht niet dat zijn millennium-personeel dan op straat komt te staan. "Een deel van de Jaar 2000-werknemers kan waarschijnlijk aan de slag met de euro. En daarna zullen de ondernemingen een inhaalslag maken door nieuwe projecten te starten, waarvoor ze nu te weinig personeel hebben. Dan is er voldoende werk." MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-14T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.