ABN Amro investeert 400 miljoen in IT

AMSTERDAM - De ABN AMRO heeft vorig jaar alleen al in Nederland ruim 400 miljoen gulden geïnvesteerd in nieuwe automatiseringsmiddelen. De afschrijvingen op computers bedroegen 313 miljoen gulden. De investeringen hadden vooral betrekking op vervangende apparatuur voor het kantorennet en op software. De infrastructuur voor het elektronisch bankieren is vernieuwd. Meer dan in voorgaande jaren werd gebruik gemaakt van op de markt verkrijgbare applicatie-pakketten. Daardoor werden hogere kosten voor licenties gemaakt.

Dit meldt de bank in haar jaarverslag over 1995. De systeemontwikkeling spitste zich toe op het betalingsverkeer, de effectenadministratie, risicomanagement en produktdistributie. Vorig jaar is een begin gemaakt met het verwerken van het betalingsverkeer met behulp van imaging-techniek. Hiermee wordt een aanzienlijke efficiency-verbetering bereikt. Dit jaar zal een verdere omschakeling naar gebruik van imaging-techniek plaatsvinden. Daarbij zal naast transactieverwerking worden begonnen met elektronische dossiervorming.
Ook het lopende jaar zal weer veel aandacht aan de automatisering worden besteed. In Nederland moet de dienstverlening via het kantorennet worden verbeterd door administratie en transactieverwerking verder te automatiseren.
Alle onderdelen van de bank gaan met het communicatieprogramma Lotus Notes werken. Vorig jaar is begonnen met de wereldwijde invoering hiervan. Een ander project dat eind 1995 werd gestart, was de herinrichting van het Nederlandse kantorennet met nieuwe hard- en software. Doel is de dienstverlening aan de klanten sterk te verbeteren. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-26T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.