Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Obelink Vrijetijdsmarkt werkt met Ruckus Wi-Fi

Om hun logistieke processen te verbeteren heeft Obelink Vrijetijdsmarkt gekozen voor een Smart Wi-Fi netwerk van Ruckus Wireless. Dit netwerk is geadviseerd en geïmplementeerd door Nubes, specialist op het gebied van logistiek in het mkb. Obelink is een vooraanstaande retailer op het gebied van sport-, outdoor- en kampeerartikelen. Het verzamelen en controleren van orders nam veel tijd in beslag en moest daarom worden aangepakt.

Door de sterke groei op het gebied van online verkoop, was Obelink genoodzaakt te verhuizen en het logistieke processen te optimaliseren. Het verzamelen en controleren van orders nam te veel tijd in beslag, wat met name in het hoogseizoen leidde tot verminderde kwaliteit in service. Om dit probleem op te lossen is Obelink de samenwerking aangegaan met Nubes. Na het uitvoeren van een logistieke analyse en het daaruit voortvloeiende adviesrapport werd duidelijk dat het orderpicken verbeterd zou kunnen worden, door het proces papierloos te maken met Warehouse Management Software (WMS) en het gebruik van Wi-Fi handhelds en barcode scanning. De online logistieke software is sterk afhankelijk van een optimaal en betrouwbaar Wi-Fi netwerk met seamless roaming functionaliteit. Voor een optimaal werkende oplossing moeten de handhelds naadloos kunnen schakelen tussen de verschillende access points.

Het Ruckus Wireless Smart Wi-Fi netwerk is opgezet met een ZoneDirector 1125 voor centraal management. Op deze ZoneDirector zijn vijftien ZoneFlex 7352 Indoor Access Points aangesloten. Een doorvoersnelheid van 300 Mbps, capaciteit voor 250 gelijktijdige gebruikers en Beamflex technologie maken de access points de ideale oplossing voor deze omgeving. BeamFlex regelt dat een device altijd met het meest optimale access point is verbonden. Door deze technologie worden de gevolgen van interferentie beperkt. Dankzij de nieuwe oplossing met Ruckus Wireless is Obelink in staat om een hoogwaardig serviceniveau te leveren. Met de hoge uptime, snelle doorvoer en seamless roaming is binnen Obelink alles in huis om snel te schakelen en de klant optimaal te bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-15T09:58:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.