Kas-Associatie wint IT Award met neuslengte voorsprong

Specialist in effectenhandel slaat dubbelslag

De Computable IT Award '97 is gewonnen door Kas-Associatie met het project Kas-Netbank. De bijbehorende prijs - die bestaat uit een sculptuur en een 'projectscoop'-onderzoek, uitgevoerd door Cambridge Technology Partners - werd 12 september uitgereikt door dr. A. Rinnooy Kan, lid van de Raad van Bestuur ING Groep.

En de winnaar is ... de Kas Associatie!" De teleurstelling bij de drie andere kandidaten was voelbaar in het Wassenaarse kasteel De Wittenburg toen de jury de uitslag bekendmaakte. Een schrale troost vormde wellicht de verklaring van de jury dat de stemming verdeeld was. Vooral het project van het Instituut Collectie Nederland - een intranet voor musea - kon vanwege de culturele inslag op de warme sympathie van veel juryleden rekenen. Maar uiteindelijk bleek het project van de Kas-Associatie het beste te voldoen aan de criteria.

Dubbelslag

Met het winnen van de IT Award slaat de gespecialiseerde bank voor de effectenhandel een dubbelslag. In juni mocht Kas-Netbank ook al de aan de Award verbonden Innovatieprijs in ontvangst nemen. Het bekroonde project is de eerste Nederlandse gratis Internet-telebankapplicatie voor particulieren. Een woordvoerder van de bank sprak in een dankwoord over teamwork - "iedereen bij ons heeft zijn steentje bijgedragen: van de jurist tot en met de IT-beveiligingsman" - en waardering - "zonder de hulp van het technologie-bureau West Consulting was het ons nooit gelukt". Verder bleek Kas-Associatie veel nieuwe aanmeldingen voor de Internet-bank gekregen te hebben door de publiciteit rond de Computable IT Award. "Eerst bedroeg ons gebruikersbestand nog geen honderd mensen, maar na publicaties in de pers naderen we de duizend. Het streven is om binnen drie jaar vijfduizend klanten te halen. Dat is ook het 'break-even point'", aldus de zegsman.
Rinnooy Kan nam als gastspreker de vier finalisten mee in zijn bespiegelingen over het rendement van IT-investeringen. Het viel hem op dat de toepassingen vooral gericht zijn op het verbeteren van de relatie met klanten. "Maar, zo waarschuwde hij, "bij allevier is er te weinig aandacht voor de onderhoudskosten." De woordvoerder van Kas-Associatie sloeg er weinig acht op: "Het meeste onderhoud wordt uitgevoerd door onze Internet-provider."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-26T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.