Universiteit Liverpool draait Red Hat op Dell-cluster

dell logo

De Universiteit van Liverpool gebruikt een Dell-cluster bestaande uit 940 Poweredge-servers om natuurkundige problemen aan te pakken. Het cluster draait het open source besturingssysteem Linux, en wel de distributie van Red Hat.

De 940 servers hebben elk één Pentium 4-processor op een kloksnelheid van 3,06 GHz. De machines zijn gekoppeld middels 48 Powerconnect 5224 gigabit-netwerkschakelaars (switches). Het departement natuurkunde van de universiteit zal dit cluster inzetten om botsingen van deeltjes te simuleren en door te rekenen. Dit moet meer inzicht opleveren over het ontstaan van het universum. Daarnaast wil de afdeling haar onderzoek uitbreiden met het in kaart brengen van de verspreiding van ziektes zoals sars.

Grid

De universiteit neemt reeds deel aan een Dell-cluster van veertig servers dat is opgezet samen met de Oxford University, Glasgow University en het University College London. Die computer analyseert de resultaten van de deeltjesversneller in het Amerikaanse Fermi National Accelerator Laboratory (Fermilab) te Illinois.
De nieuwe machine vormt een aanvulling hierop en maakt dan ook gebruik van grid computing om aan te sluiten op het kleinere cluster, het eigen campus-grid en andere computers. Daaronder bevindt zich ook een gepland computergrid van het Europese Centrum voor Nucleair Onderzoek (Cern) in Zwitserland.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-18T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.