Netwerk Nuts Verzekeringen geschikt voor atm-gebruik

DELFT - Racal-Datacom heeft de order verworven voor 'renovatie' en bouw van het computernetwerk van Nuts Verzekeringen in Den Haag. De totale waarde van het project bedraagt ongeveer twee miljoen gulden.Onderdeel van de opdracht is de (toekomstige) invoering van atm (asynchronous transfer mode) op de backbone. Daarvoor worden drie switches van Bay Networks aangeschaft. Nuts wil kantoortoepassingen als tekstverwerking, rekenbladen en elektronische post integreren met het bestaande systeem 'Coachen', dat op een IBM-mainframe draait.

Momenteel heeft Nuts een mix van een Bull Token Ring-netwerk en een traditioneel cluster controller netwerk in bedrijf. Dit wordt vervangen door een volledig geïntegreerd netwerk geschikt voor zowel data als spraak. Er is gekozen voor een 'cat. 5'-bekabeling, gecombineerd met een glasvezel-backbone. Op deze infrastructuur zal zowel routing, switching als ook in de toekomst atm worden toegepast. Alle componenten voor deze technieken zullen worden ondergebracht in één management-platform. Het totale netwerk zal achthonderd werkplekken omvatten met drieduizend netwerkaansluitingen. In het netwerk zal ook het bestaande IBM-mainframe worden opgenomen. Een IBM RS 6000 Unix-platform regelt de beheeromgeving. Als netwerkprotocol dient Token Ring Switching, een techniek die de laatste tijd sterk aan belangstelling wint. In de toekomst krijgt atm daarin ook een plaats.AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-08T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.