DaCapo College kiest WaaS van Heutink ICT

Op het DaCapo College is door Heutink ICT een Wi-Fi-netwerk gerealiseerd met de Smart Wi-Fi producten van Ruckus Wireless. Het Wi-Fi netwerk is een onderdeel van de transitie naar een nieuwe onderwijsvorm bij het DaCapo College, waarbij alle leerlingen een Google Chromebook hebben.

Met het project 'Werk maken van Maatwerk' wil het DaCapo College de transitie maken van traditioneel naar gepersonaliseerd onderwijs. Een onderwijsvorm waarin meer ruimte is voor verschillen en gerichte begeleiding, zowel individuele- als groepsbegeleiding. In deze vorm van onderwijs streeft men naar het samenstellen van een onderwijsprogramma op maat in samenspraak met de leerling en ouders. Hierbij worden individuele keuzes gemaakt met betrekking tot werkvorm, leermiddel, niveau, werkplek, begeleiding en tijdsduur. Zowel de docenten als de leerlingen hebben veel meer bewegingsruimte, en dat betekent ruimte voor passend onderwijs.

De keuze

Voor deze nieuwe vorm van onderwijs ging het DaCapo College op zoek naar een partij die een totaaloplossing voor hun ict kan leveren. Hiervoor wenste men gebruik te maken van Chromebooks omdat zij al gebruik maakte van de Google Apps for Education en deze makkelijk te beheren zijn voor de leerlingen. Daarnaast wilde het DaCapo College een Wi-Fi-netwerk waarmee alle Chromebooks draadloos gebruik kunnen maken van het internet. Heutink ICT kwam bij deze uitvraag als beste uit de bus, met name vanwege hun Ruckus WaaS-oplossing en de invulling voor het vervangen van defecte Chromebooks. 

Het Wi-Fi-netwerk is ingericht met de Smart Wi-Fi-producten van Ruckus Wireless op basis van wireless-as-a-service (WaaS). WaaS houdt in dat de eindgebruiker de beschikking krijgt over een kwalitatief hoogwaardig draadloos netwerk tegen een vast bedrag per maand. Steeds meer scholen willen hun onderwijs mobiel maken met behulp van Wi-Fi. Dat vraagt om een schaalbare plug&play-oplossing met een perfecte performance tegen een scherpe prijs. Ruckus WaaS biedt de mogelijkheid om minimaal te investeren om een maximaal presterend draadloos netwerk op te zetten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-21T10:40:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.