Vluchtelingenwerk laat Microsoft vallen

Microsoft

Alvast één afdeling van de Stichting Vluchtelingenwerk verruilt Microsoft voor oss (open source software). Vijftien kantoren van de vluchtelingenorganisatie in Gelderland zijn met lichte clients aangesloten op een centrale server in Amsterdam. De andere afdelingen overwegen de overstap.

De overgang naar een os-kantoorinfrastructuur is deze week gepresenteerd in Achtmaal door een van de ict'ers van Vluchtelingenwerk. Details over het project zijn te vinden op de site van OpenSource Nieuws Nederland (http://www.opensourcenieuws.nl), waarvan een ict'er van Vluchtelingenwerk medeoprichter is.
De afdeling heeft zowel het besturingssysteem als de kantoorapplicaties van Microsoft omgeruild voor os-alternatieven. Voor de overstap naar lichte clients zijn in de meeste gevallen de desktopcomputers niet vervangen. Volgens Jan van der Werff, de directeur van Stichting Vluchtelingenwerk Regio Midden Gelderland, was de prijs van de licenties één van de argumenten. "Los van de kosten was het gemak waarmee je maatwerk kunt realiseren het belangrijkste argument."
Vluchtelingenwerk gebruikt de NoMachine NX software voor het terminalserversysteem. De honderd clients zijn ingericht met Thin Station. De server levert sessies met de grafische werkomgeving KDE. De tweehonderd medewerkers krijgen daarmee toegang tot de kantoorapplicatiesuite Open Office. Database Foxpro is er vervangen door MySQL, dat via het web toegankelijk is gemaakt. Deze database staat daardoor centraal, wat de uitwisseling tussen de vijftien locaties vergemakkelijkt, aldus de automatiseerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-27T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.