Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

United in HDTV met Brocade Ethernet Fabrics

Nu de consument de laptop, tablet en mobiele telefoon heeft omarmd en op grote en kleine schermen televisie wil kijken, staat United voor de uitdaging hier de technische facilitaire diensten op aan te passen. Vandaag de dag wordt verwacht dat videocontent op verschillende platformen te vinden is en dat het afgespeeld kan worden op verschillende schermmaten. Voor United was de tijd rijp voor een krachtigere infrastructuur.

Het Nederlandse United, onderdeel van het Europese Euro Media Group (EMG), levert televisieproducenten facilitaire diensten van bijvoorbeeld losse camera’s tot uitzendfaciliteiten voor grote sportevenementen in de open lucht. Het bedrijf heeft onder meer de uitzendfaciliteiten voor de Fifa World Cup verzorgd en beheert meer dan 45 procent van de Nederlandse televisieproducties. United werkt daarnaast met internationale televisiezenders als het Amerikaanse NBC en ESPN en het Braziliaanse TV Globo.

Naast de levering van camera’s en satellietschotels kan ook het bijbehorend personeel worden uitbesteed bij United, zo laat Marc Ruessen, manager business development bij United desgevraagd weten. Hij zegt zeven jaar geleden te zijn gestart met een ip-gebaseerd netwerksysteem om uitzendingen in hd-kwaliteit te bewerken en uit te zenden. 'Het eerste systeem werkte prima. Later kochten we nog twee systemen die we integreerden. Dat was min of meer houtje-touwtje-werk, waarbij niet werd nagedacht over vertraging, beveiliging en andere zorgen op netwerkvlak.' United groeide tegelijkertijd als kool, dankzij de overname van verschillende kleine bedrijven.

Krachtigere netwerkinfrastructuur

Alles moest op de schop. De tijd was rijp voor een nieuwe netwerkinfrastructuur met voldoende kracht en schaalbaarheid om aan de huidige en toekomstige vraag naar meer bandbreedte te voldoen. Het netwerk toentertijd zuchtte onder de last van videofiles van honderden gigabytes groot die op dagelijkse basis nog eens zestien terabytes aan data opleverden, wat vervolgens weer klaargestoomd moest worden voor verschillende platforms.

United wil exceptionele uitzenddiensten leveren aan klanten en partners via een schaalbaar, betrouwbaar en krachtig Ethernet fabric en een 10 Gigabit Ethernet (GbE) core routing platform terwijl tegelijkertijd het groeiend video- en dataverkeer wordt ondersteund. Het nieuwe netwerk moet tegelijkertijd de operationele kosten verminderen.

Brocade VCS-technologie

Voor het datacenter is Brocade's VCS-technologie ingezet op basis van VDX 6720 datacenter switches die samen één logisch chassis vormen. Deze zorgen voor minder vertraging, wat erg belangrijk is bij video. De VDX-switches verbruiken ook aanzienlijk minder energie dan andere switches, wat een kostenbesparing oplevert. De MLXe-series en NetIron CER 2000-series routers leveren 10 Gigibit bandbreedte via Ethernet en bieden daardoor voldoende schaalbaarheid. Om de kosten en complexiteit te verminderen werden Brocade's Converged Network Adapters gebruikt, inclusief Brocade Network Advisor om het beheer van verschillende netwerk te vereenvoudigen. Om de gegevens ook via mobiele netwerken, zoals wifi, toegankelijk te maken werden Brocades Mobility Access Points en Controllers ingezet. Tenslotte zijn er FastIron SX, -WX en -ADX-series application develivery switches geïmplementeerd, evenals de FCX-series.

Het oude netwerk had meerdere zwakke punten, oftewel multiple-points-of-failure. De Ethernet fabric van Brocade voorkomt single-points-of-failure waardoor de netwerkprestaties toenemen. De MLXe-serie router levert 10 Gigabit bandbreedte via Ethernet, in de toekomst op te schalen naar 100 Gbit. Daarmee is het netwerk voorbereid op de verwachte toename van het netwerkverkeer, zoals nieuwe HD-zenders en meer videostreaming.

Versturen betrouwbare data

United kan nu betrouwbaar data versturen via verschillende apparaten en vanaf meerdere punten tegelijk. Ook zorgt de op Ethernet fabric-gebaseerde netwerkinfrastructuur ervoor dat plannen op het gebied van virtualisatie makkelijker gerealiseerd kunnen worden, zonder de hoofdpijn die vaak gepaard gaat bij het beheer en de configuratie van vm's. Zo maakt de VCS fabric het bijvoorbeeld mogelijk om vm's te migreren, waarbij de poortprofielen en MAC address mapping automatisch mee verhuizen van de bronpoort naar de eindbestemming. Doordat er direct met VMware vCenter gecommuniceerd wordt, zijn handmatige configuraties overbodig. Er is nu veel meer controle over de bandbreedte en de infrastructuur is klaar voor een hoge virtualisatiegraad. Brocade's Ethernet Fabric maakt het netwerk intelligenter, eenvoudiger en veerkrachtiger, terwijl het tegelijkertijd de prestaties ervan verbetert. Vooral klanten hebben daar profijt van, want zij kunnen nu gebruik maken van hogere snelheden en extra services die United met dit netwerk kan bieden.

Met de 10 Gigabit fabric Ethernet-technologie kan United een tijdje vooruit. Brocade helpt de it-afdeling met een kostenefficiënt pad naar een toekomstige high density-infrastructuur gebaseerd op 100 Gigabit Ethernet-technologie. De apparatuur is daar al op voorbereid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als de verschillen tussen Brocade en Cisco ethernet switches net zo groot zijn als bij de SAN switches, dan gaat Brocade een gouden toekomst tegemoet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-04T11:32:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.