Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

MVO Nederland kiest voor Green VoIP

Telematch en innovaphone sturen bij overstap naar duurzaam bellen

MVO Nederland stapte onlangs over op Green VoIP, het nieuwe duurzame bellen voor bedrijven. Bedrijfscommunicatie specialist Telematch staat bedrijven al langer bij in het upgraden van hun bestaande telefonieaansluitingen naar internetbellen. En dat zonder dure nieuwe investeringen. Hoe doet Telematch dat?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is niet meer weg te denken als criterium waaraan bedrijven en instellingen zich in steeds grotere mate aan spiegelen. Een balans vinden tussen People, Planet en Profit verreist echter het maken van bewuste keuzes aangaande het eigen bedrijfsproces. Dat wat goed is voor Planet en People ook letterlijk meer Profit voor de onderneming kan opleveren dringt tot steeds meer bedrijven door.

Green VoIP, de vakterm voor groene Voice- over-IP-technologie, is daar een klinkend voorbeeld van. Telematch, serviceleverancier van Green VoIP in Nederland, creëert met de groene bedrijfstelecommunicatie techniek van ip-specialist innovaphone een omgeving die resulteert in hogere bedrijfsresultaten, tevreden medewerkers en minder CO2 uitstoot. Ook MVO Nederland zelf heeft inmiddels Green VoIP toegepast op hun nieuwe locatie in Utrecht. innovaphone heeft immers in de loop der jaren een breed assortiment aan hoogwaardige en in de praktijk zeer betrouwbare en duurzame ip-producten ontwikkeld.

Voordelen van Green VoIP
Het Nieuwe Werken wordt volledig ondersteunt door Green VoIP met als positief
gevolg 30 procent minder kosten woon/ werkverkeer, 5 procent minder ziekteverzuim, 40 procent minder vierkante meter kantoorruimte per medewerker, 28 procent meer productiviteit per werknemer per dag en 30 procent minder e-mailverkeer door het slim inzetten van sociale media. Federeren, de nieuwe trend waar informatie delen tot meer efficiëntie leidt, wordt volledig
ondersteund. Daarnaast is verlaging van zowel de energiekosten als het verlagen
van de ecologische voetafdruk intrinsiek aan Green VoIP.

Verantwoord investeren
Telematch weet als geen ander dat verantwoord investeren ook rekening houden is met de eigen traditionele infrastructuur en de bestaande communicatie systemen. De energie-efficiënte ip-oplossingen van innovaphone sluiten hier perfect op aan en maken een zachte migratie van traditionele telefonie naar VoIP mogelijk.

Green VoIP van innovaphone onderscheidt zich op een aantal belangrijke punten van andere systemen. De innovaphone PBX gebruikt onafhankelijke VoIP gateway hardware en heeft daardoor, in tegenstelling tot de meeste andere systemen, geen server nodig. Hierdoor wordt niet alleen ruimte bespaard, maar is het stroomverbruik ook veel lager. Tot tweeduizendaccounts kunnen beheerd worden op een gateway die maximaal 10 Watt verbruikt. Als één van de eerste bedrijven heeft innovaphone bovendien de nieuwste Green IT standaard in haar eindtoestellen ingebouwd.

De lan-poorten van deze bekroonde telefoons verbruiken hierdoor geen stroom wanneer er geen dataoverdracht is, hetgeen 99 procent van de tijd het geval is. Verder worden alle componenten passief gekoeld waardoor er geen extra koeling nodig is. Bovendien zijn ze geschikt voor PoE (Power over Ethernet) wat betekent dat ze via de ethernetkabel van stroom voorzien worden en er dus geen extra netwerk aangelegd hoeft te worden.

Conclusie
Tegenwoordig is een nieuwe telefonie omgeving niet meer alleen een pakket van eisen en wensen, maar een investering die de mogelijkheid biedt om een bedrijf of organisatie duurzaam in te richten. Zo wordt een toekomstgerichte en efficiënte werkomgeving gecreëerd waar de werknemers zich prettig voelen en waar het onderscheidend vermogen van de organisatie wordt vergroot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zonder afbreuk aan de rest te willen doen (ik ben verder niet bekend met Telematch), vind ik het groene aspect nogal teleurstellend. Ik durf er op te wedden dat Telematch geen groene stroom afneemt :-)

Het betreft meer marketing geleuter dan feiten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-03T14:13:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.