BiZa dwingt gemeenten tot aandacht voor Millennium

'Niet 2000-proof, dan van het GBA-netwerk af'

Dit artikel delen:

Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat van de lokale overheid een millennium-garantie verlangen voor de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. "Ik zal er niet voor terugschrikken op enig moment gemeenten die in gebreke blijven, van het GBA-netwerk te gooien."

Met deze ferme uitspraak maakte drs J.W. Holtslag tijdens een panelbijeenkomst op de congresbeurs IT-Overheid '98 duidelijk dat er met hem niet valt te sollen. In de functie van directeur-generaal Openbaar Bestuur coördineert hij de millennium-activiteiten bij de overheid. Voor zover er rond het eeuwprobleem al sprake was van vrijblijvendheid, is het eind daarvan in zicht. Holtslag repte zelfs van een 'bevel van Binnenlandse Zaken' toen hij opriep: 'Gemeenten, doe iets!' Lokale besturen koesteren hun autonomie en zijn verantwoordelijk voor hun interne informatievoorziening; hij merkte dan ook op formeel zo'n opdracht niet te kunnen geven. Dat hij toch voor gespierde taal koos, wijst erop dat BiZa zich ernstig zorgen maakt over de millennium-aanpak op lokaal niveau. Daarnaast vond hij rechtvaardiging voor zijn woorden in de verantwoordelijkheid die hijzelf heeft voor het GBA-netwerk - en vanuit die functie indirect ook voor hetgeen bij ruim driehonderd afnemers terecht komt via dat net.

 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-24T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.