Almeerse Scholen kiezen voor NG Firewall F380

Dit artikel delen:

De Almeerse Scholen Groep (ASG) bestaat uit 42 basisscholen en acht voortgezet onderwijs-instellingen. Binnen deze scholen doet ASG er alles aan om het talent van kinderen maximaal te benutten. Met Barracud's NG firewall F380 brengen ze de veiligheid op niveau.

Alle vo-scholen binnen de ASG hebben een gezamenlijk overleg om schoolzaken op elkaar af te stemmen, inclusief ict-zaken. Iedere middelbare school heeft zijn eigen ict-afdeling met in totaal negen systeembeheerders, verdeeld over de acht scholen. Twaalfduizend middelbare scholieren en vijftienhonderd medewerkers maken gebruik van de ict-faciliteiten.

Op zoek naar een nieuwe oplossing

Om al het netwerkverkeer in de gaten te houden maakte de ict-afdeling in de oude situatie gebruik van de Microsoft TMG Server. Voordat de support op MS TMG zou verlopen is er een werkgroep opgericht die op zoek ging naar een adequate oplossing die wenselijk en haalbaar zou zijn voor elke school. SLB diensten, de reseller waarmee de scholen een contract hebben, heeft vervolgens een demonstratie gegeven van een Sophos firewall en de Barracuda NG Firewall F380. 

Frank Hoekstra, systeembeheerder bij Praktijkonderwijs Almere vertelt: 'De keuze viel op de NG Firewall F380 van Barracuda Networks vanwege de licentiestructuur, de beheersoftware en de automatische vervanging van het apparaat na vier jaar.'

Veilige, gecontroleerde omgeving

Binnen de Almeerse Scholen Groep met twaalfduizend middelbare scholieren is een gecontroleerde netwerkomgeving van groot belang. Prioriteit hierbij is dat de toegang tot het netwerk veilig is en dat bedreigingen van buitenaf tot een minimum beperkt worden. Daarnaast wensten de scholen inzicht in het gebruik en het aantal gebruikers van applicaties binnen het netwerk en daarnaast minimale downtime.

'Jongeren maken middels smartphones en tablets veelvuldig gebruik van het netwerk voor het checken van hun e-mail, social media en het opzoeken van lesmateriaal. Een gecontroleerde en veilige netwerkomgeving is daarom zeer belangrijk. Bedreigingen van buitenaf moeten we tot een minimum beperken en bij een doorbraak snel kunnen detecteren', aldus Hoekstra.

Training Kappa Data

Nadat SLB diensten de Barracuda licenties verkocht aan de ASG, schakelden zij value added distributeur Kappa Data in om de firewalls bij de scholen te installeren. Kappa Data installeerde één van de zes firewalls bij Praktijkonderwijs Almere en gaf hen vervolgens een aanvullende tweedaagse cursus, zodat zij de rest van de firewalls zelf konden installeren.

'De tweedaagse training van Kappa Data draagt zeker bij aan de snelle implementatie van de resterende firewalls. Op dit moment draaien twee van de acht scholen al volledig op de Barracuda NG Firewall F380, die wij zelf beheren. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst alle Barracuda's in het Control Center te plaatsen van Kappa Data', licht Hoekstra toe.

Controle en adequate detectie

De Barracuda NG Firewall F380 zorgt ervoor dat de ASG nu het verkeer van alle applicaties op het netwerk kan monitoren. Daarnaast kunnen de scholen gemakkelijk en snel rapporten inzien over de aantallen gebruikers en hun gebruik. Het netwerk is goed beveiligd, maar mocht er zich een bedreiging binnen het netwerk bevinden, dan zorgt de firewall ervoor dat deze snel opgespoord wordt. Zodra de andere firewalls geïnstalleerd zijn zal de hele ASG kunnen profiteren van schaalbare beveiliging, en meer inzicht krijgen in het netwerk en centraal beheer van de firewalls.

'Wij zijn tevreden over de snelheid van de Barracuda NG Firewall F380. Wij kunnen zelf snel rapporten uitdraaien en zo eenvoudig inzicht krijgen in het netwerk. Daarnaast kunnen wij meekijken met wat er binnen de netwerkomgeving gebeurt. Na installatie van de resterende firewalls zijn we zeker van een veilige en gecontroleerde omgeving voor zowel onze leerlingen als onze medewerkers', aldus Hoekstra.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-18T10:10:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.